Erzurum Haber Girişi : 24 Temmuz 2016 14:10

Erzurum Valisi Azizoğlu: 982 kişi görevden uzaklaştırıldı

Erzurum Valisi Azizoğlu: 982 kişi görevden uzaklaştırıldı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında 982 kişinin görevden uzaklaştırıldığını bunlardan 37'sinin tutuklandığını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında 982 kişinin görevden uzaklaştırıldığını bunlardan 37'sinin tutuklandığını söyledi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Öğretmen Evi'nde Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkili olarak sürdürülen soruşturma kapsamında 982 kişinin görevden uzaklaştırıldığını bunlardan 37'sinin ise tutuklanarak cezaevine konulduğunu söyledi. Olağanüstü hal uygulaması sebebiyle çıkarılan kararnameyle ülkemizde örgüte ait okullar, yurtlar ve sağlık tesislerine el konulduğunu hatırlatarak Vali Azizoğlu, "Erzurum'da 5 okul ve 20 yurt hazineye intikal ettirildi. Devirleri ve tescilleri yapıldı. Bir hastane de dün gece itibariyle devlet hastanesi haline getirildi" diye konuştu. 

Vali Seyfettin Azizoğlu'nun yaptığı açıklaması ardından söz alan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik 15 Temmuz'da yaşananları anlattı. Emniyet Müdür Kamil Karabörk, "Saat 10 gibi taziye çadırında sayın Valimle birlikte bunu öğrendikten sonra orada bulunan tüm yetkililerle beraber hemen polis evine geçtik. Burada kriz masasını oluşturduk. Cep telefonumdan beni arayan bir şahıs, 'Ben Genelkurmaydan arıyorum' dedi. Israrla adının ve rütbesinin ne olduğunu sordum. Bana Genelkurmayın bildirisini okuyacağını söyleyerek, 'Dost ateşine maruz kalmamak için tüm birliklerinizin bulunduğu yerde sabit kalmasını ve gelen askeri birliklerle işbirliği içerisinde silahların teslim edilmesini istiyoruz' dedi. Ben de devletime ve milletime yakışır bir cevabı verdikten sonra personeli arayarak hem karakollara hem de diğer yerlere gelen herkese cevabı vermelerini istedim. Allah'a şükürler olsun ki ilimizde herhangi bir hareketlenme olmadı" dedi. 

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik 15 Temmuz günü bağlı bulundukları bölge komutanlığı karargahına gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Başta Kurmay Başkanı olmak üzere Kurmay Albay personeli toplayıp silahlı teçhizatlı araçları hazırlayıp bir kalkışma hareketi içerisinde olduğunu tespit etmem üzerine onları bu hareketinden vazgeçirmem için rütbeli personellerle görüşme yaparak onlara neyin ne olduğunu bu mesajın Genelkurmay başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına yayınlanan bir mesaj olmadığını terör örgütünün bir kalkışma hareketi içerisinde Fetullah terör örgütünün kalkışma hareketinin başlattığı inancını yaymak için oradakilerle görüştük, konuştuk. Fakat bu işe müdahil olan karargah personelinden dört subay bu hareketin ısrarla yapılması gerektiğini emrin Genel kurmaydan geldiğini bahane ederek oradaki personeli etkileme çalışmaları içerisine girdiklerini tespit ettim. Daha sonra karargahtan sorumlu kurmay başkanı arkadaşı sayın valimizin toplantı yapacağını toplantıya da karargah adına gelmesini söyledim. Bunun üzerine bana, "Ben niye geliyorum komutanım. Zaten Valiyi görevden aldık' diye cevap verdi' dedi. Erzurum'da hiçbir birliğimiz ve askeri kışladan hareket olmamıştır. O komutanlarda tutuklandı." 

Öte yandan Emniyet Müdürü Karabörk Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün talimatı üzerine Fethullah Gülen'in yeğenini gözaltına alarak Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.