Siyaset Haber Girişi : 18 Ağustos 2023 09:48

Erzurum Valisi Çiftçi Göreve Başladı

Erzurum Valisi Çiftçi Göreve Başladı
Vali Mustafa Çiftçi, düzenlenen törenle bugün görevine başladı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, makamda yaptığı konuşmada, "Benden öncekilerde olduğu gibi bir gün ben de bu makamı bıraktığımda arkamda iz ve eser bırakmak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesiyle Çorum Valiliğinden Erzurum Valiliği görevine atanan Vali Mustafa Çiftçi, düzenlenen törenle bugün görevine başladı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, makamda yaptığı konuşmada, “Benden öncekilerde olduğu gibi bir gün ben de bu makamı bıraktığımda arkamda iz ve eser bırakmak istiyorum” dedi

 

 

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Çorum’dan Erzurum Valiliğine atanan Vali Mustafa Çiftçi, görevine başladı. Vali Çiftçi, “Allah, bu kutlu ve onurlu görevde beni mahcup eylemesin. Vatanımız ve Erzurum’umuz için hayırlı eylesin.” dedi. 

 

 

Valilik önünde kamu kurum amirleri, gaziler, STK temsilcileri tarafından karşılanan Vali Çiftçi, tören mangasını selamladı. Daha sonra valilik makamına geçen Çiftçi, göreve başlama yazısını imzaladı. 

 

Basın mensuplarına burada kısa bir açıklama yapan Çiftçi, “Bugün itibariyle Erzurum Valiliği görevime başlamış bulunuyorum. Allah, bu kutlu ve onurlu görevde beni mahcup eylemesin. Vatanımız ve Erzurum’umuz için hayırlı eylesin. “dedi. 

 

Meslek hayatında 26’ıncı yılını geride bıraktığını söyleyen Çiftçi, Tekman’da daha önce kaymakamlık yaptığını hatırlatarak, şehre aşina olduğunu dile getirdi. 

 

 

“Erzurum, Doğu’nun başkenti unvanını fazlasıyla hak eden bir şehir”

 

Erzurum’un 20 yıl öncesine göre çok değiştiğini ifade eden Çiftçi, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

 

“Şehrimiz 1900 metre rakımıyla Türkiye’nin en yüksek vilayetlerinden. Ahmet Hamdi Tanpınar burayla ilgili güzel bir tanımı var. Diyor ki, ‘Erzurum, Türkiye manzarasına 1893 metre yükseklikten bakan bir şehirdir‘. Dolayısıyla ilimizin bu şekilde yükseltiye sahip olması kış sporları açısından, özellikle kayak sporu açısından burayı önemli bir cazibe merkezi haline getiriyor. İlimizin bu şekilde yüksek olmasının hayvancılık açısından önemi olduğunu düşünüyorum. İlimizde 800 bin civarı büyükbaş hayvan var, 1 milyon civarı da küçükbaş hayvan olduğunu düşünürsek ilimizin önemli hayvancılık merkezlerinden bir tanesi Erzurum. 25 bin kilometreyi aşkın yüz ölçümüyle, alan büyüklüğü ile 4. büyük vilayeti. Bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman gerek tarihi ve turistik açıdan, gerekse tarım ve hayvancılık açısından, ticaret açısından, alan açısından Erzurum, Doğu’nun başkenti unvanını fazlasıyla hak eden bir şehir.”

 

 

“Erzurumluların duasına nail olmak en büyük gayem” 

 

“Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz.” diyen Çiftçi, “Beni Erzurum’a vali olarak atayan muhterem Cumhurbaşkanımıza, sayın İçişleri Bakanımıza da şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.



Çiftçi, “Makamlar gelip geçici, zaten dünya gelip geçici. Benden önceki valilerde olduğu gibi bir gün ben de bu makamı bıraktığımda arkamda iz ve eser bırakmak istiyorum. İnşallah Cenab-ı Hak beni hayırlı eserler bırakmaya muvaffak eyler. Böylece hem Erzurumluların duasına nail olmak hem de Cenab-ı Hakk’ın rızasına nail olmak en büyük gayemdir. Yine benden önce görev yapan başta Okay Memiş valimiz olmak üzere bütün hayırlı hizmetlerde bulunan, emeği geçmiş olan valilerimize ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, cumanın bereketi üzerimize olsun.” şeklinde konuştu. Haber:Erdem Ardahan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.