Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2019 11:45

Erzurum Valisi Okay Memiş uyardı...

Erzurum Valisi Okay Memiş uyardı...
Erzurum Valisi Okay Memiş, Düzensiz Göçle Mücadele 2. Bölge Koordinasyon Toplantısında önemli tespitlerde bulundu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, Düzensiz Göçle Mücadele 2. Bölge Koordinasyon Toplantısında önemli tespitlerde bulundu. Vali Memiş, “PKK, DEAŞ gibi örgütlerin bu göç dalgasını fırsat bilerek ülkemize sızma girişimlerinde bulunduklarını biliyoruz” dedi.



İçişleri Baktanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Düzensiz Göçle Mücadele’ toplantılarının ikincisine Erzurum ev sahipliği yaptı. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 ilin Vali, Emniyet Müdürü ve Alay Komutanlarının katıldığı toplantı Erzurum Valiliği konferans salonunda düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Koordinasyon Valisi Okay Memiş, göçmen konusunun önemine dikkat çekti. Türkiye’yi maddi manevi etkileyen bu durumunla etkin mücadele için İçişleri Bakanlığının önemli adımlar attığını kaydeden Vali Memiş, Bakanlığın 14 ayrı bölgede koordinasyon sağlayan bu konu üzerinde daha etkin tedbirler almaya çalıştığını dile getirdi.



ÜLKELERİN VUR YETKİSİ VAR AMA…

Vali Memiş şunları söyledi. “Biz bu mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak önemseyerek yapıyoruz. İşin bir çok boyutu var. Öncelikle Uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan boyutu var. Bir diğeri ekonomik ve sosyal boyutu. Netice de muhatabımız olan kesim insanlar. Burada hukuk kurallarını motomot uyguladığımızda sınırdan geçişlerde tüm devletlerin vurma yetkisi var ama bu çok da uygulanabilir yetki değil. On binlerce insan sınırlarınıza dayanmış, çoluk çocuk perma perişan ki bu insanlar düşmanımız da değil. Tüm bunlarla birlikte on binlerce göçmenin arasında maalesef terör örgütü mensuplarının da olabileceğini ki olduğunu da değerlendiriyoruz. PKK, DEAŞ gibi örgütlerin bu göç dalgasını fırsat bilerek ülkemize sızma girişimlerinde bulunduklarını biliyoruz. Dolayısıyla alınacak tedbirler bu anlamda da çok önemli. Tabi eleştirilere de maruz kalıyoruz. ‘Türkiye’nin batısına kadar gidip AB ülkelerine geçmek istiyorlar’, ‘Bu insanlar buraya nasıl gelebildi?’ ‘Nasıl rahat gelebiliyorlar?’, ‘Sınır şehirlerindeki görevliler görevlerini yapmıyorlar mı?’ gibi bir takım sorularla karşı karşıya kalıyoruz. Biz biliyoruz ki kolluk güçlerimiz bu konuda çok duyarlı ki sürekli hem polis hem de jandarma kontrol noktalarında bu konuları inceliyorlar ve gerekli tedbirleri alıyoruz.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.