Erzurum Haber Girişi : 19 Temmuz 2016 19:08

Erzurum'da 2 Vali Yardımcısı görevden alındı

Erzurum'da 2  Vali Yardımcısı görevden alındı
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ'cü bir grubun darbe girişiminin bastırılmasının ardından ülke genelinde açığa alınan 246 mülki idare amirinin isim ve görevleri belli oldu.
Erzurumajans-TÜRK Silahlı Kuvvetleri içindeki  FETÖ'cü bir grubun darbe girişiminin bastırılmasının ardından ülke genelinde açığa alınan 246 mülki idare amirinin isim ve görevleri belli oldu. Listenin en tanınmış ismi İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu.

Darbe girişimi sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı operasyonda mülki idare amirleri, emniyet mensupları ve rütbeli jandarmalardan oluşan 8 bin 777 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştırılanlar arasında 1'i il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı, 2 daire başkanı, 3 şube müdürü, 2 hukuk işleri müdürü, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve 1 kaymakam adayı olmak üzere 246 mülki idare amiri bulunuyordu.

ERZURURM DA 2 VALİ YARDIMCISI  GÖREVDEN ALINDI

Görevden uzaklaştırırlanlar arasında Erzurum'dan  2 Vali Yardımcısı var.  Operasyon kapsamında Erzurum Vali Yardımcıları Ersin Boylu ile Fatih Gül görevden uzaklaştırıldı. Daha önce Erzurum'da Vali Yardımcısı olarak görev Yapan Mülkiye Müfettişi Nurullah Aktaş ile eşi İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Nazife Yaceldi Aktaş'ta görevden alınan isimler arasında yer aldı.

KUDAKA GENEL SEKRETERİ ALTANDA UZAKLAŞTIRILDI

Erzururm'da uzun yıllar Kuzeydoğu Anadolu  Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri olarak görev yapan Antalya'nın Serik İlçesi Kaymakamı Rıfat Altan  da açığa alınan isimlerden.

Geçen yıl Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü görevinden Serik Kaymakamlığı'na atanan Rıfat Altan'ın, görevinden açığa alındığı kararının bugün tebliğ edildiği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.