Erzurum Haber Girişi : 05 Ocak 2015 21:50

Erzurum'da 'koruyucu aile tanıtımı' projesi

Erzurum'da 'koruyucu aile tanıtımı' projesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından "Koruyucu Aile Tanıtımı" projesi düzenledi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından "Koruyucu Aile Tanıtımı" projesi düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, amaçlarının koruyucu aile ve koruyucu aile yanında kalan çocukların sosyal gelişimini artırmak olduğunu belirterek, projeyle, koruyucu aile hakkında toplumsal duyarlılığı artırarak, toplumsal açıdan farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Proje Koordinatörü Ömer Çokgören, koruyucu aileler hakkında halkı bilinçlendirmek ve mevcut koruyucu ailelerin sosyalleşmesine katkı sağmak için projenin hayata geçirildiğini anımsatarak şunları söyledi:"Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak, sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocuklar, yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olarak yetiştirebildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Projemizle ilgili eğitim çalışmalarına Atatürk Üniversitesi'nden başladık. Üniversite öğrencilerine konuyla ilgili eğitim veriyoruz. Şu ana kadar 200 üniversite öğrencisine eğitim verdik."

Bazı ailelerin çocuklarına bakabilecek durumda olmadığını belirten Çokgören, "Yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmuyor. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettirmeyip çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelebilmektedir. Böyle durumlarda çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımını sağlamaktır" dedi.

Çokgören, Projenin Haziran ayına kadar devam edeceğini belirterek, proje kapsamında 400 kişiye eğitim verileceğini sözlerine ekledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.