Erzurum Haber Girişi : 27 Ekim 2016 16:00

Erzurum'da ambulans şoförlerine ASTE eğitimi verildi

Erzurum'da ambulans şoförlerine ASTE eğitimi verildi
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans kazalarını azaltmak, çalışanlar ve hastaların güvenliğini artırmak amacıyla Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans kazalarını azaltmak, çalışanlar ve hastaların güvenliğini artırmak amacıyla Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) düzenlendi.

Erzurum'da 112 Acil Sağlık hizmetlerindeki gelişme ve büyümeye eşdeğer olarak sisteme dahil edilen, hastane öncesi alanda acil sağlık hizmeti veren profesyonel acil sağlık personelinin aynı zamanda ambulans sürme yetkisi ve sorumluluğu olması nedeniyle ilgili bilgi ve becerilerini artırmak, daha etkin ve güvenli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi düzenlendi. Eğitime toplamda 11 ilden 104 kişi katıldı.

Kadın ve erkek olmak üzere çok sayıda ambulans şoförünün katıldığı eğitim Buz Hokey Salonu bahçesinde gerçekleşti. Eğitim sırasında sürücüler, sırayla ambulanslara binerek, zorlu parkurlarda test sürüşü gerçekleştirdi. Hastayı en zor koşullarda bile en hızlı şekilde sağlık kuruluşa ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen test eğitimindeki bazı akrobatik hareketler yürekleri ağza getirdi.

"774 sağlık personeli ambulans sürüş tekniği aldı"

Toplamda 774 sağlık personelinin ambulans sürüş tekniğini aldığını belirten Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, "Ambulans şoförlerimizin ileri eğitim sürüş eğitimini almak üzere Türkiye'de toplam 11 ilimizden toplam 24 eğitimcinin katıldığı bir eğitimin son günündeyiz. Özellikle acil sağlık hizmetlerinin hem taşınan hasta hem de personelimizin can güvenliği sürüş emniyeti bizim için en önemli faktördür. Şoförlerimizin bu konuda dünyanın getirmiş olduğu bu noktayı son eğitimlerle almaları ve bu eğitici eğitimleri alan personellerimizin gittiklerinde illerinde bu eğitimleri diğer personellerimize de vermesini sağlıyoruz. Toplamda bugüne kadar 774 eğitici eğitimi almış durumdadır. Bu eğitimlerle tabi güvenli bir sürüşü temin etmek değil, bu vesile ile ben vatandaşlarımıza hem vakaya ulaşırken hem de vakayı aldıktan sonra sağlık testine götürürken ambulansların sireni çaldığında fermuar mantığı ile o güzergahta ki taşıtların sağa ve sola çekilerek ortadan yolu açarak yol vermelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

"104 kişi eğitimi tamamlayarak sertifika aldı"

Şuana kadar 104 kişinin eğitimleri geçerek sertifika aldığını söyleyen Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Erzurum bilindiği üzere Doğu Anadolu'nun sağlık merkezi konumdadır. Bu anlamda sadece üst düzey sağlık hizmetlerinin verilmesi değil Kars, Bayburt, Ardahan ve Iğdır gibi birçok ilin sağlık eğitimleri de Erzurum'da yapılıyor. Bu eğitimlerden birisine şahit olduk bugün. Şuana kadar Erzurum'da 6 kez ambulans sürüşünün güvenli hale gelmesi için bu kardeşlerimizle beraber 5 günlük bir eğitim programı düzenliyoruz ve şuana kadar 104 kişi eğitimleri geçerek bizlerden sertifika aldılar" dedi.

"İlk kez ambulans kullandım"

İlk kez ambulans kullandığını ifade den sağlı personeli Gamze Kindik, "Bizim burada aldığımız eğitimin amacı vatandaşlara verdiğimiz hizmetin kalitesi arttırmak ve kendimizi profesyonel şekilde geliştirmektir. Burada kendimi geliştirdiğim zaman ise Elazığ 112 acil hizmet servisinde çalışan arkadaşlarımıza faydalı olacağım. Önceliğimiz kendi güvenliğimiz daha sonra ise arkadaşlarımızın can güvenliğidir. Zaten bizim vakanın durumuna göre hız limitlerimiz var ve biz o limitlerle gitmeye çalışıyoruz. Tabi biz de zaman zaman adrenalin yaşıyoruz. Ben 6 yıldır 112'de çalışıyorum ve şuana kadar hiç ambulans kullanmadım. Zaten buraya gelmekteki amacım profesyonel şekilde ambulans kullanabilmek" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.