Erzurum Haber Girişi : 04 Ocak 2018 18:15

Erzurum'da Aralık ayı önceki yıllara göre kurak geçti

Erzurum'da Aralık ayı önceki yıllara göre kurak geçti
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Yalçın Ün, Aralık ayının önceki yıllara göre daha kurak geçtiğini belirtti.
Erzurumajans-Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Yalçın Ün, Aralık ayının önceki yıllara göre daha kurak geçtiğini belirtti.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Ün, basın toplantısı düzenleyerek bilgilendirmede bulundu.

Aralık ayının Erzurum merkez toplam yağış bakımından mevsim normallerine göre yüzde 45 daha kurak geçirildiğini ifade eden Yalçın Ün, "Yüzde 45 civarında bir yağış düşüklüğümüz var ve sıcaklıklarımız yüksek. Önümüzde ki Ocak, Şubat ve Mart ayında kar yağışı alacağız o zaman şuan kaybettiğimiz yağış açıklılarını kapatacağız" dedi.

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Yalçın Ün, Aralık ayında Erzurum merkezi ortalama sıcaklıklar bakımından mevsim normallerine göre 4.9 derece daha sıcak geçirildiğini söyledi.

Ün, yeni yapılan radar sistemleri ve Erzurum'da ki hava durumu hakkında da bilgi verdi.

Erzurum'un Kargapazarı dağında bulunan radar sistemi hakkında Ün, "Can ve mal kaybına sebep olacak olumsuz hava şartlarını en aza indirmek gayesiyle Erzurum Kargapazarı'nda bir adet meteoroloji radarları kurulmuştur. 7 gün 24 saat esasına göre takip edilmekte ve meteorolojik uyarılar yapılmaktadır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.