Erzurum'da büyük soygun...

KUDAKA-KOSGEB-TKDK ve SODES projeleri üzerinden milyarlarca liralık vurgun yapıldığı iddiaları devleti harekete geçirdi...

Büyük soygun

Para olan her yere hortum döşemişler!

17-25 Aralık yargı darbe girişiminden önce FETÖ'ye bağlı yüzlerce şirket, vakıf, dernek ve şahıs, kamu kaynaklarını adeta yağmalarcasına kullanmış. Bir takım uyduruk ve asla hayata geçmeyen projeler üzerinden yapılan vurgunda, en çok da Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Sosyal Destek Programı (SODES), Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Hibe Destekleri Kurumu (KOSGEB) gibi kurum ve kuruluşların kaynakları hortumlanmış.

Kimin ne kadar götürdüğü biliniyor!

Yurt genelinde yapılacak geniş çaplı inceleme ve araştırmada, geçmiş yıllarda onay alan tüm proje ve hibeler mercek altına alınacak. FETÖ'nün kontrolünde olup ama adres saptırmak için farklı maskeler kullanan şirketler, vakıflar ve dernekler didik didik incelenecek. Alınan bilgiye göre, ilgili kurumların elinde detaylı bilgiler bulunuyor. Özellikle sosyal sorumluluk kapsamında yüzlerce derneğin devreye sokularak hibe fonlarından yararlandırıldı ve bu dernek ve vakıfların devletten aldıkları paranın yüzde seksenini paralel yapıya aktardığı biliniyor. Yapılacak incelemede müfettişler nokta atışlar yapacak. Çünkü kim ve kimlerin devleti nasıl hortumladıkları tek tek kayıt altına alınmış.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • diyare 01 Ocak 1970 02:00

    IELTS sınavlarını gözden geçirmek gerekir, yıllarca ÜDS ve KPDS den sıfıra yakın alıpta, IELTS den nasıl oluyor da 70 60 80 gibi puanlar alınıyor.

  • Bahriye DUYMUŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın ŞENER :Hortumcular cesurmu? yoksa;Cüretkarmı? Hortumcular için 10 yıl geriye gidilecek dava açılabilecek, zaman aşımı süresi 20 yıla çıkarılacak. Böylece hortumcuların yargının elinden kurtulmasının yolu kapatılacak.