Erzurum Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 10:15

Erzurum'da camiler yetimlerle buluşuyor

Erzurum'da camiler yetimlerle buluşuyor
Erzurum Müftülüğü tarafından "Camiler Yetimlerle Buluşuyor" projesi hayata geçirdi.
Erzurumajans-Erzurum Müftülüğü tarafından "Camiler Yetimlerle Buluşuyor" projesi hayata geçirdi.

rn Erzurum'un Palandöken İlçesi'nde bulunan Selimiye Cami Kuran Kursunda rndüzenlenen "Camiler Yetimlerle Buluşuyor" projesinin başlangıç törenine rnErzurum Müftüsü Hasan Çınar ve Müftü Yardımcısı Celal Büyük, din rngörevlileri ve davetliler katıldı.

Erzurum il Müftülüğü tarafından rnhazırlanan projede 20 ilçede toplamda proje 18 yaş altı bin 212 yetimin rnihtiyaçlarının maddi ve manevi giderilmesini hedefleniyor. "Camiler rnYetimlerle Buluşuyor" projesi ilk olarak Palandöken İlçesi'ndeki rnSelimiye Kuran Kursunda düzenlenen programla hayata geçirildi.

rnSelimiye Camii müezzini Ömer Uzunoğlu'nun kuran tilaveti ile başlayan rnprogram müftü Hasan Çınar'ın konuşması ile devam etti. Yetimlerin hep rnyanlarında olduklarını ifade eden İl Müftüsü Hasan Çınar, Peygamber rnefendimizin "Kendi yetimini ya da başkasının yetimini himaye eden rnkimseyle ben cennette yan yana olacağım." sözünü hatırlatarak rnkonuşmasına şöyle devam etti. " 20 ilçede 18 yaş altı bin 212 yetime rnyardım elini uzatmak için 'Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor' projesi rnbugün başladı. Nasıl ki Mekke'den Medine'ye gelenler orada muhacir ensarrn kardeşliği ilan edildi ise bizde kendi çapımızda kardeşliğe teşvik rnediyoruz. Erzurum'daki zengin kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bir rncami hocamız gelirde bir yetim kardeşimiz için yardım isterse lütfen rngeri durmasınlar hocalarımızın yanında yer alsın destek olsunlar. rnValiliğimiz, müftülüğümüz yetimlerimizin her daim yanındadır. 3 yıl rndevam edecek bir hizmettir bugün yapılıp yarın bırakılacak bir hizmet rndeğildir. Bugün güzel bir şeye şahitlik yapıyoruz. 8.projenin rnuygulanmasının başlangıcı olarak Palandöken'de beraberiz. Erzurum rnmüftülüğüne ait bir projeyi 20 ilçede devam ettireceğiz." diye konuştu.

Program İl Müftüsü Hasan Çınar ile çocukların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.