Erzurum Haber Girişi : 20 Kasım 2016 15:00

Erzurum'da cinsel istismardan 39 yıl istenirken beraat etti

Erzurum'da cinsel istismardan 39 yıl istenirken beraat etti
Erzurum'da 14 yaşındaki üvey kızı H.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 39 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 36 yaşındaki Yahya Y., delil yetersizliğinden beraat etti.
Erzurumajans-Erzurum'da 14 yaşındaki üvey kızı H.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 39 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 36 yaşındaki Yahya Y., delil yetersizliğinden beraat etti.

Gerekçeli kararda, şikayetin, cinsel istismar sanığının başka suçtan girdiği cezaevinden tahliyesine 9 gün kala yapılması, anlatımların samimi bulunmaması, önce geri çekip sonra yeniden şikayetçi olunması yer aldı.

İlk evliliğinden iki çocuğu olan 34 yaşındaki E.Y.'nin 6 yıl önce ikinci evliliğini yaptığı Yahya Y. bir süre sonra işlediği suçtan dolayı cezaevine girdi. İddiaya göre E.Y. eşi Yahya Y. cezaevindeyken başka erkeklerle birlikte oldu ve eşinin cezaevinden çıkmasını istemedi.

E.Y. geçen 21 Eylül 2015 günü Yahya Y.'nin cezasını tamamlamasına 9 gün kala savcılığa başvurup, ilk evliliğinden olan kızına cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Eşi Yahya Y.'nin zaman zaman cezaevinden izinli çıktığını ve kendileriyle kalan üvey kızı H.A.'ya cinsel istismarda bulunduğunu iddia eden E.Y. ile kızı H.A.'nın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. 

Bu suçlama üzerine verilen tutuklama kararıyla Yahya Y. bir süre daha cezaevinden çıkamazken, hakkında 15 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bir süre cezaevinde kalan Yahya Y. duruşmalar devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Dava devam ederken E.Y. ve kızı H.A., önce şikayetlerini geri çekti. H.A., üvey babası Yahya Y.'nin davranışlarını yanlış anladığını kendisine baba şefkati ile yaklaştığını söylerken, E.Y. ise kızına biri tarafından eşine iftira atması için baskı yapıldığını düşündüğünü söyledi.

YENİDEN ŞAKİYETÇİ OLDULAR

Sonra anne- kız yeniden şikayetçi oldu ve E.Y., "Cezaevinden çıkıp yanımıza gelince kalp krizi geçirmesi nedeniyle onun dediği gibi şikayetten vazgeçtik. Eşim kızım H.A.'ya cinsel istismarda bulundu" dedi. 

Üvey babasının cinsel istismarda bulunduğu söyleyen H.A. ise mahkeme heyetinin daha önce şikayetini neden geri çektiğini sorusuna "Annem ile babam arasında boşanma davası vardı. Ayrılacaklarını bildiğim için onun cezaevinden çıkmasına yakın bizim eve geleceğini duyunca olayları anneme anlattım. Önceleri zaten kavgalıydılar nasıl olsa ayrılacaklar diye söylememiştim" diye yanıtını verdi.

TANIK HER ŞEYİ ANLATTI

Davada kızına cinsel istismarda bulunulduğunu ileri süren Y.Y.'nin sevgilisi olduğu ileri sürülen Mehmet E. tanık olarak dinlendi. E.Y. ile evli olduğunu bilmeden sevgili olduklarını söyleyen Mehmet E. durumu öğrenince de cezaevinde bulunan Yahya Y. ile mektuplaştığını anlattı.

Cinsel istismar suçlamasını reddeden Yahya Y. de "2010 yılında evlendiğim E.Y.'nin önceki evliliğinden olan iki çocuğunu kabul ettim. Ben 2012 yılında cezaevine girince başka erkeklerle birlikte oldu. Cezaevinden çıkacağım tarihe yakın zamanda hakkımda iftirada bulundu. H.A. ile aynı evde yaklaşık 6 ay yaşadık, anneleri yokken çocuklarla baş başa dahi kalmadım. Asıl amacı beni cezaevinden çıkarmamaktı" diye konuştu.

BERAAT GEREKÇESİ

Mahkeme heyeti Yahya Y.'nin 'çocuğun cinsel istismarı' suçunu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak ve mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığını belirterek beraat kararı verdi. 

Şikayetçi E.Y.'nin başka erkeklerle ilişkisi olması, kızı H.A.'nın anlatımlarının samimi bulunmaması kaydedilen kararın gerekçesinde, anne kızın önce şikayetten vazgeçip sonra yeniden şikayetçi oldukları belirtilerek, Yargıtay içtihatlarına göre 'vazgeçmeden vazgeçme mümkün olmadığı' yer aldı.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.