Erzurum Haber Girişi : 17 Kasım 2014 21:10

Erzurum'da ekmek kaygısı...

Erzurum'da ekmek kaygısı...
Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif yerlerine kurduğu büfelerde ekmek satışına başlayınca ortalık karıştı
Erzurumajans-Recai Uygur'un haberi-Piyasada fırınlarn 90 kuruşa ekmek satmaya başlayınca, Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif yerlerine açmış olduğu büfelerle ucuz ekmek satışına başladı. Büyükşehir Belediyesi büfelerinde 75 kuruştan  ekmek satınca bir anda ekmek fiyatını 75 kuruşa indiren fırıncılar, belediyenin kendilerine rakip olmasından şikayetçi.

"BELEDİYE 3 FIRINLA ANLAŞTI"

Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, böyle devam etmesi halinde birçok fırının büyük zarar edeceğini söyledi.Belediye büfelerinde 75 kuruştan satılan ekmeğin farkını belediyenin ödediğini ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Keteci, Erzurum'da üretim yapan 125 fırından 20 tanesinin bu durum karşısında kepenk indirdiğini söyledi.

Un fiyatları karşısında fırıncıların, belediye ile rekabet edemeyeceğini dile getiren Başkan Keteci, "Bugün en ucuz unun çuvalı 70 TL'den satılıyor. Bu fiyatlar karşısında ekmeği ucuz satma şansımız zaten yok. Böyle olmasına rağmen belediyenin bizlere rakip çıkması fırıncı esnafını zora sokmuştur. Belediye 3 fırınla anlaşma yapmış, aradaki farkı ödeyerek halka ucuz ekmek satışına başlamış. Başkanın aklı İstanbul'a gidiyor. Erzurum'un kapasitesi belli. Bizim devletle rekabet etme gücümüz yok" diye konuştu.

ERZURUM VE EKMEK

12 Şubat 2014'de fırıncılar, 'zarar ediyoruz' gerekçesiyle 250 gram ekmek 75 kuruştan 90 kuruşa çıkamıştı. O günden bugüne kadar bütün fırıncılar almış olduğu karar neticesinde 90 kuruştan aşağı inmezken, dar gelirli vatandaşlarla ise duruma tepki göstermişti.

Şimdilerde ekmek fiyatının 75 kuruşa kadar düşmesinin sevindirici bir karar olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Erzurnum'da fakiri, zengini herkesin tek ortak yiyeceği ekmek. Belediye'nin tekrar halk ekmek fırını açması sevindirici oldu. Bu şehirde askıda ekmek alanlar, üç beş kuruşla okumaya çalışan öğrenciler var. Ucuz ekmek bütün büyükşehirlerde var, burada da, bu karar isabetli olmuştur" diye düşüncelerini dile getiriyor.  (Kaynak:Pusula)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halktan 01 Ocak 1970 02:00

    Belediye ticaret yapmaya başladi ekmekte satar otubus hattida alir insaatlari durdurur yapin bakalim

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    arkadaşlar işler sizin bildiginiz gibi deil un 2 yıl önce 40 tl şimdi ise 70 tl ve bunun sorum lusu başkan ve partisi

  • firinci 01 Ocak 1970 02:00

    Bugun bu millete bedava da versen yine yaranamazsin üste derki ne veriyorsunuz ben bugun olmazsa yarin kapatacam iş yerimi ve çalişanlarmim la birlikte belediyenin önüne gececem iş versin ozaman borçlarimizi neyinle ödeyecez şimdi sayin belediye başkani milletin ekmeğiyle oynamak degil get kendi firini aç dağit ekmek ver halka gercek ihtiyaç lari olanlar yararlansin boş mezar bulup girenler değil

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    ugur kadar arkadasa cevaben sen herhalde asgari ücrele çalısıp kirada oturan bir kişi tanımamışsın herhaldekı oyle diyorsun.sen fırında calısıp 3 bınlıra alırken o 8oo 900 lırayla gecınmeye çalışıyor efendı hele sende patronuna bı kıyak yap maasını 900 yap bak ekmek kaç krş olsun dersin o zaman

  • suskun 01 Ocak 1970 02:00

    beledıyenin bu konuya el atmış olması cok güzel olmuş.fırıncı beyin 90 kuruşa sattgı ekmeği indirmekle vatandaşı düşünmüş.efendım fırıncı abılerımiz diyorki biz zarar ediyoruz ... velev ki oyle fırıncı beyimiz ekmek gramajları 125gr dan 250 gr maçıktığında azalan iş gücü ve personel gıderlerınde azalma olmus 10 kısı çalıstıran bır fırın 5 kısı calıstırmaya baslamıstır.şöyle bir hesap yapalım 5 eleman azaltmak demek bır fırının aylık 13 15 bın lira kar etmesi demek.bu yapılırken sesiniz çıkmıyorduda fırıncı beyler ekmek ucuzlayınca naden gocunmaya başladınız henüz anlamış değilim..gelir seviyesi düşük olan erzurum halkından kuru ekmeği bile çok gören gözü dönmüş canavarlar.

  • ugur kadar 01 Ocak 1970 02:00

    Ben bir fırın ustasıyım ekmek fiyatı düştü 35 kuruşa bakkala veriliyor en yüksek 50 kuruşa satılıyor biz işçiler maaş alamıyoruz belediyenin kendi fırınları var imalat yapıp kendi satsın halka yazık günah bizede tek taraflı düşünmeyelim lütfen

  • NURULLAH GÖLBAŞI 01 Ocak 1970 02:00

    sayın baskanım dua almak güzel ama başkasınn hakkına gırmeden alınırsa ıyı olur Yarın fırıncı lardan bır kaç tanesı kapatırsa orada çalışan işçilerin ve bakmakla mükellef oldugu insanların hakkı sizden sorulur VARIN KARARINIZI SİZ VERİN SAYGILARIMLA NURULLAH GÖLBAŞI

  • Hüseyin Erçelik 01 Ocak 1970 02:00

    ya böyle haber mi yapılır. 20 fırıncı kepenk kapatmasın diye binlerce fakir ekmek yiyemesin mi? siz medya olarak halkın yanında mısınız yoksa para babalarının mı? tabi yayınlamazsınız bunu ama mühim değil sosyal medyada kimin ne olduğu hemen yayılıyor.

  • harun tekin 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın başkanımızdan Allah (CC) razı olsun. Saygılar İyi çalışmalar...

  • Telat KİREÇLİGÖL 01 Ocak 1970 02:00

    Efendim nedense bu ülkede hep halkını düşünen idareciler birileri tarafından yanlış yaptıkları söylenir. Böyle yanlışı yapanlara can kurban. BAŞKAN MEHMET SEKMEN`den ALLAH razı olsun.Güzel icraatlarının devamını bekliyoruz. Asıl yanlış yapan !!!(Parayı ilah edinmiş)Mafya babalarıdır.