Erzurum Haber Girişi : 28 Nisan 2016 19:00

Erzurum'da il afet acil durum destek çözüm ortakları toplantısı

Erzurum'da il afet acil durum destek çözüm ortakları toplantısı
Erzurum'da İl Afet Acil Durum Destek Çözüm Ortakları toplantısı düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum'da İl Afet Acil Durum Destek Çözüm Ortakları toplantısı düzenledi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Ersan Sağsöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Fatih Akgül, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Kültür ve Turizm il Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Erzurum Teknik Üniversitesi, İl Müftülüğü ve Kızılay temsilcileri katıldı.

Ersan Sağsöz burada yaptığı sunumda Türkiye Afet Müdahale Planı'nın önemine değinerek, şunları söyledi:

'' Türkiye Afet Müdahale Planı, tüm bakanlıkların, kamu kurum, kuruluşlar ve üniversitelerin katılım ve desteği ile ülkemizi afet anında sıfırıncı dakikaya hazırlama çalışmaları kapsamında hazırlanmıştır. Erzurum İl Afet Müdahale Planı ise Türkiye Afet Müdahale Planı baz alınarak hazırlanmıştır. Yerel düzeyde ilimizin tamamını içerecek şekilde hazırlanan senaryoya göre afet ve acil durumlarda hangi işlemlerin yapılacağını gösteren plandır. Yerel Düzey Hizmet Grubu Planları Ulusal Düzey Hizmet Grubu Planları baz alınarak hazırlanmıştır. Planlarda afet ve acil durumlarda ilimizin afetselliğine ve oluşturulan senaryoya dikkat edilerek hangi kurumun hangi işleri yapacağı ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Bu planlarda ekip ve ekipmanlar, vardiya sistemi dikkate alınarak çalıştırılmıştır''

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci ise Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü sivil savunma biriminin bu alanda önemli çalışmalara imza attığını belirterek, sivil savunma konusundaki eğitim çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Sivil savunmanın önemine değinen Ekinci, bu alanda kurumlar arası iş birliğinin çalışmalar açısından önemli olduğunu vurguladı.
Toplantı, soru cevap kısmıyla sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.