İlçeler Haber Girişi : 03 Ekim 2016 15:51

Erzurum'da jandarma 1.5 ton kaçak nargile tütünü ele geçirdi

Erzurum'da jandarma 1.5 ton kaçak nargile tütünü ele geçirdi
Erzurum İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yaptığı denetimlerde 1.5 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi.
Erzurumajans-Erzurum İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yaptığı denetimlerde 1.5 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi.

İran'dan yasal olmayan yollarla Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirilen nargile tütününün, Erzurum üzerinden İstanbul'a nakledileceği yolundaki duyum üzerine İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü personeli, 1 Ekim günü Horasan İlçesinin Dellalhan Jandarma Karakol Komutanlığı önünden geçen arabaları kontrol etti. Bir arabada piyasa değeri yaklaşık 220 bin lira olan 1.5 ton gümrük kaçağı, bandrolsüz nargile tütünü bulundu. Nargile tütününe el konuldu, olayla ilgili olarak yakalanan bir kişi Adliyeye verildi.

Öte yandan 2 Ekim günü, Pasinler -Erzurum devlet karayolu üzerinde, bir TIR'da yapılan kontrol ve aramada, çekiciye bağlı olan dorse üzerinde zula olarak yapılmış bölmelerde 70 bin paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara ele geçirildi. TIR sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi yakalandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.