Erzurum Haber Girişi : 15 Şubat 2016 19:51

Erzurum'da kadınlardan dizilere tepki

Erzurum'da kadınlardan dizilere tepki
Kadın Girişimcileri Derneği (ERKADIN-DER), televizyon dizilerine toplumdaki değerleri tahrip ederek, ahlaken yozlaşma ve sosyolojik dejenerasyona neden olduğunu öne sürerek tepki gösterdi.
Erzurumajans-Kadın Girişimcileri Derneği (ERKADIN-DER), televizyon dizilerine toplumdaki değerleri tahrip ederek, ahlaken yozlaşma ve sosyolojik dejenerasyona neden olduğunu öne sürerek tepki gösterdi. 

ERKADIN-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meral Risalet Dişbudak, merkez Yakutiye ilçesindeki dernekte 30 kadınla birlikte yaptığı basın açıklamasında televizyon dizilerini eleştirdi. Küresel dünyanın teknolojik etkileri gelişmekte olan ülkeleri ciddi ölçüde tehdit ettiğini vurgulayan Dişbudak, toplumlar üzerinde böylesi etkileri oluşturan, yönlendiren veya yozlaştıran iletişim araçlarının kullanımının giderek arttığını belirtti. Dişbudak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Son zamanlarda artan diziler furyası nerdeyse insanların günlük yaşantıların tam da odak merkezi haline gelmiştir. Özellikle de gençlere yönelik diziler sanal ortamlarda birey olma arayışı içerisinde yitik gitmekte olan gençlerimizin hayal dünyalarını şekillendirmektedir. Sadece eleştirilmekle kalan ancak somut çözüm üretilemeyen bu sorun bir yandan kronikleşmekte iken öte yandan tepki görmeyen rant çevreleri değişik amaçlarla bu furyayı beslemeye devam ediyor. Sayıları giderek artan ve birbirlerinin kopyası gibi diziler, toplum olarak bizi ayakta tutan değerlerimiz ile her geçen gün daha da çelişmekte, değerlerimizi tahrip ederek ahlaken yozlaşma ve sosyolojik dejenerasyona neden olmaktadır. Aile bağlarını, arkadaş ilişkilerini, toplumsal birlik ve dayanışma ruhunu zedeleyen, sevgi, saygı, vefa, merhamet gibi duyguları yok edip çarpık ilişkileri besleyen, hırs, öfke ve intikam duygularını harekete geçirerek şiddeti makul hale getiren senaryolar izleyiciler tarafından giderek içselleştirilmektedir. Tüm yetkilerin ve denetimlerin dizilerin olumsuz etkilerini bertaraf edecek şekilde kullanılması yasal bir görev olmanın ötesinde insani bir görev olarak görülmelidir. Bu nedenle; tüm ilgili ve yetkilileri konuya duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.