Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2017 12:54

Erzurum'da kar ve tipi hayatı adeta felç etti

Erzurum'da kar ve tipi hayatı adeta felç etti
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle bazı yollarda ulaşım sağlanamıyor.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle bazı yollarda ulaşım sağlanamıyor.

Hastaların snowtracklarla kurtarıldığı Erzurum'da belediyeye ait spor tesisinin çatısı çöktü. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise, kar ve tipinin yoğunlaşması nedeniyle özellikle güney ilçelerine zorunlu haller dışında gidilmemesi uyarısında bulundu.

Doğu Anadolu'da kar ve tipi hayatı adeta felç etti. Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolunun 0 ile 12 kilometreleri arası, Gaziler-Sarıkamış-Karaurgan yol ayrımının 34 ile 49 kilometreleri arası, Erzurum-Tekman karayolu yol ayrımının 9 ile 35 kilometreleri arası, İkizdere-İspir Karayolunun 0 ile 5 kilometreleri arasının Çobandede-Karayazı karayolu ile Hınıs-Hacıömer yol ayrımının 0 ile 70 kilometreleri arası kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Erzurum-Bingöl karayolu il sınırının 17 ile 81 kilometreleri arası, Söylemez-Hınıs yol ayrımının 0 ile 59 kilometreleri arası ve Hınıs-Varto karayolunun 0 ile 7 kilometreleri arasında da olumsuz hava koşulları sebebiyle ulaşım sağlanamıyor.

Belediye uyardı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak kar ve tipinin yoğunlaşması nedeniyle özellikle güney ilçelerine zorunlu haller dışında gidilmemesi uyarısında bulundu. Resmi kurumların uyarıları doğrultusunda hareket edilmesini isteyen Büyükşehir Belediyesi, Erzurum- Muş karayolu ile ulaşımın sağlandığı Hınıs, Karayazı, Tekman, Karaçoban ilçelerine kötü hava koşulları etkisini kaybedinceye kadar gidilmemesi gerektiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Erzurum'da etkili olan kar yağışı ve tipi, karayolu ulaşımında görüş mesafesini yer yer sisle birlikte 1 metreye kadar düşürebilmektedir. Vatandaşlarımızın çok gerekli olmadıkça özellikle güney ilçelerine kar yağışı ve tipi dininceye kadar ulaşım konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur."

"Horasan'da belediyeye ait spor tesisinin çatısı çöktü"

Öte yandan Horasan'da spor turnuvaların düzenlendiği belediyeye bağlı spor tesisinin çatısı çöktü. Çökme esnasında içeride kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Olayda halı saha kullanılamaz hale geldi.

Olayın ardından Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, spor tesisinin 3 yıl önce yüksek bir maliyetle yaptırıldığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Hastalar snowtracklarla kurtarıldı

Kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan Tekman'a bağlı köy ve mezralarda, hastalar kar üstü araçları snowtracklarla kurtarılarak hastanelere yetiştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.