Erzurum Haber Girişi : 20 Ekim 2016 17:30

Erzurum'da kış öncesi toplu mezarlıklar kazılmaya başlandı

Erzurum'da kış öncesi toplu mezarlıklar kazılmaya başlandı
Ağır kış şartlarının yaşandığı ve hava sıcaklığının eksi 38 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, soğuklar etkisini göstermeden toplu mezar kazısına başlandı.
Erzurumajans-Ağır kış şartlarının yaşandığı ve hava sıcaklığının eksi 38 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, soğuklar etkisini göstermeden toplu mezar kazısına başlandı. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde kar ve don olması nedeniyle ancak kompresörle açılabilen mezarların kazım işlemlerini şimdiden başlattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait Asri Mezarlık ve Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda kazma, kürek ve zaman zaman da kompresör yardımıyla toplam 600 mezar kazan işçiler, dondurucu soğuklar başlayıncaya kadar bu rakamı bine çıkarmayı amaçlıyor. Mezarlık çalışanları, kış mevsiminde şiddetli soğuklar yüzünden donan toprağı ancak kompresörle kazabildiklerini belirterek, "Kışın kompresörle mezar kazıyorduk. Bu da zor oluyordu. Mezarları artık toptan kazıyoruz. Kışın cenaze geldikçe önceden hazırladığımız mezarlara defnedeceğiz" diye konuştu.

Geçtiğimiz kış döneminde 800 cenazenin defnedildiğini belirten mezarlık çalışanları, özel aile mezarlarının mecburen kompresörle kazılacağını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.