Ekonomi Haber Girişi : 03 Nisan 2016 15:38

Erzurum'da organik et ve süt üretimi projesi

Erzurum'da organik et ve süt üretimi projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. 

Avrupa Birliği Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sivil Toplum Diyalogu, IFOAM (International Federation Of Organic Agricalture Movements), Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği ve CFCU'nun (Central Finance Contractsunit) işbirliğinde hazırlanan projeyle birlikte organik tarım kriterleri örnek alınarak yöre çiftçisi eğitilecek. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, proje kapsamında uzmanlar eşliğinde yöre çiftçisine organik et ve süt üretimine ilişkin eğitimlerin verileceğini söyledi. Başkan Sekmen, "Tarım ve Hayvancılığın gelişmesi için vatandaşlarımıza yeni imkânlar sağlayacak olan organik et ve süt üretiminin yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu projeyle birlikte çiftçilerimiz alacakları eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle birlikte ülke standartlarının üzerinde üretim yapacak. Organik et ve süt üretiminin yaygınlaştırılması, teşvik edilmesi ve farkındalık oluşturulması için başlanan çalışmalarla birlikte Erzurum'da organik et ve süt üretimi artacak ve elde edilen ürünler iç ve dış pazarda yerini alacak" dedi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde katma değeri yüksek ürünlerin pazara sunulmadığını ifade eden Başkan Sekmen, "Bölgemizin en önemli sorunlarından biri katma değeri yüksek ürünlerin pazara sunulması ve satışının sağlanamamasıdır. Katma değeri yüksek ürünler ise bölgenin sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimin kullanılmasıyla meydana gelecektir. Bölgemizin en önemli rekabetçi avantajlarından bir tanesi organik tarım potansiyelidir. Bunun için diğer paydaşlarımızla birlikte hayata geçireceğimiz Organik Et ve Süt Üretimi Projesi ile birlikte Erzurum ve bölgemizin organik ürünlerinin yurt içi ve yurt dışına satışı sağlanacaktır" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.