Erzurum Haber Girişi : 10 Haziran 2015 17:15

Erzurum'da Ramazan Umresine yoğun ilgi

Erzurum'da Ramazan Umresine yoğun ilgi
Ramazan ayının yaklaşması ile Umre ziyaretine yoğun ilgisi ile karşılaşan Erzurumlu hacı adayları, umre turlarına talebi artırdı.
Erzurumajans-Ramazan ayının yaklaşması ile Umre ziyaretine yoğun ilgisi ile karşılaşan Erzurumlu hacı adayları, umre turlarına talebi artırdı.

Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen hacı adayları, Ramazan umresini hazırlıklarına şimdiden başladı.

"RAMAZAN UMRESİNE YOĞUN İLGİ VAR"

Uzman Turizm Erzurum Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Baba Yeltekin, Ramazan ayı münasebetiyle umre kayıtlarının dolduğunu açıkladı. Suudi Arabistan Yetkilileri'nin vize vermediğini kaydeden Yeltekin,"Ramazan ayı münasebetiyle yoğun ilgi ile karşılaştık. Suudi Arabistan Yetkilileri vize girişlerini dondurdu. Hacı adaylarımızın bir hak ve hakikat aşığının enfes tarifiyle Kâbe, aşkın kübik halidir. Aslında o, bu haliyle kalbi temsil eder. Bedende kalp ne ise yeryüzünde, belki kâinatta Kâbe de odur. Kalbin durması nasıl ölüm demekse, tavafın durması da Kâbe'nin ölümüdür. Bizim asıl görevimiz kutsal topraklara ayak basan kardeşlerimizin duasını almaktır. Kâbe de kendisini ziyaret edenin günahlarının temizlenmesine vesile olmakla birlikte bu noktada kalbimizi onarıyor, imar ediyor. Ramazan ayı nedeniyle talep patlaması odu. Umre ile gönül dünyasını imar etmek, en hassas yerinden tahrip edilen hayatı, tamir etmek, ömrüne ömür katmak isteyen hacı adaylarımızı verilen kısıtlı vize ile kutsal topraklara götürmenin duasını almaya özen gösteriyoruz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.