Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Nisan 2016 15:56

Erzurum'da Türk Dünyası Kültür Şenliği

Erzurum'da Türk Dünyası Kültür Şenliği
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türk Dünyası Kültür Şöleni'ne katılan öğrenciler, ülkelerinin şarkı ve danslarını sundular.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türk Dünyası Kültür Şöleni'ne katılan öğrenciler, ülkelerinin şarkı ve danslarını sundular.

Atatürk Üniversitesinin çeşitli fakültelerinde okuyan Türk dünyasından öğrenciler için Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Dünyası Kulübü koordinatörlüğü tarafından kültür şenliği düzenlendi. Nene Hatun Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen şölende aralarında Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan'ında bulunduğu 17 ülkeden öğrenciler, kendi ülkelerinin geleneksel şarkılarını seslendirdi ve dans gösterilerini sundular. Yabancı uyruklu öğrencilerin hazırladığı Türk dünyasından şiirler ve şarkıların sunumunda dombra ve kopuz eşliğinde müzik yapıldı. 

'Türk Dünyası Kültür Şöleni' programını, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bölgedeki üniversitelerin rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle izledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.