Erzurum Haber Girişi : 14 Nisan 2016 12:45

Erzurum'da usulsüzlük iddiasıyla 16 emniyet mensubuna dava

Erzurum'da usulsüzlük iddiasıyla 16 emniyet mensubuna dava
Erzurum'da usulsüzlük iddiasıyla 16 emniyet mensubuna dava...
Erzurumajans-Erzurum'da 4'ü tutuklu toplam 16 Emniyet mensubu hakkında 'Görevi kötüye kullanma, silahlı terör örgütüne üye olma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği' suçlarından polisler hakkında 25 yıldan 136 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Erzurum'un Gezköy Mahallesinde oturan ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan 15 yaşındaki S.Ö., 2007'de Dadaşkent Polis Merkezine giderek tehdit edilerek tecavüze uğradığını ileri sürdü. Genç kızın ifadesi üzerine 8 kişi tutuklandı. Olayın ardından yurda yerleştirilen S.Ö. sosyal hizmet uzmanları ile yaptığı 3 ayrı görüşmede kimlerin tecavüz ettiğini isimleriyle bildirdi. Görüşme kayıtları, savcılığa teslim edildi. Bunun üzerine, Fethullah Gülen'in 2014 yılında vefat eden kardeşi Seyfullah Gülen dahil 32 kişi hakkındaki ayrı bir soruşturma başlatıldı. S.Ö. de Şanlıurfa Kadın Sığınma evine gönderildi. 32 kişi hakkındaki soruşturma 2008 yılında takipsizlikle sonuçlandı. Aynı dönemde tutuklanan 8 kişi önce tahliye edildi, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava da 2012'de beraatle sonuçlandı.

Şimdi 24 yaşında olan S.Ö.'ye aralarında Seyfullah Gülen ile oğlunun da bulunduğu çok sayıda kişinin tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili takipsizlikle biten soruşturma ve beraat dosyası, 'Paralel yapı' soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Yeniden yapılan incelemede, cinsel istismar olayıyla ilgili usulsüzlüklerde bulundukları gerekçesiyle dönemin İstihbarat Şube Müdürü, müdür yardımcısı, amir ile serviste görevli polis memurları, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak büroda görevli amir ve polisleri hakkında soruşturma başlatıldı. 

Soruşturma kapsamında geçen Ocak ayında 4 emniyet mensubu tutuklanırken, 4'ü hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Toplam 16 emniyet mensubu hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma, silahlı terör örgütüne üye olma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği' suçlarından 5.5 yıl ile 136 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.