Erzurum Haber Girişi : 15 Kasım 2015 17:12

Erzurum'da yaşayan Afganlılardan 'teröre hayır' protestosu

Erzurum'da yaşayan Afganlılardan 'teröre hayır' protestosu
Erzurum'da yaşayan Afganlılar, 7 Afganlı vatandaşın terör örgütleri tarafından rehin alınarak öldürülmesini protesto ettiler.
Erzurumajans-Erzurum'da yaşayan Afganlılar, 7 Afganlı vatandaşın terör örgütleri tarafından rehin alınarak öldürülmesini protesto ettiler.
 
Havuzbaşı Kent Meydanında toplanan Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, basın açıklaması düzenlediler. Hazara vatandaşlarının terör örgütü tarafından rehine alınarak öldürülmesinin protesto etmek için toplanan Afganlılar, 'Terör ve vahşete hayır', 'Savaşa hayır biz barış istiyoruz' şeklinde dövizler taşıdılar.

Açıklama yapan Afganlılar, "Bonn Anlaşması'na göre 14 yıldan beri Afganistan'da hukuk üstünlüğüne dayalı bir hükümet sistemi vardır. Uluslararası güçlerin desteğiyle Afganistan'ın güvenlik durumunun her gün daha iyi gidilmesi bekleniyordu. Aşırıcılık, cinayet ve savaşın son bulup hukuka dayalı bir hükümetin kurulmasıyla insanlık onur ve insan haklarının korunması en önemli toplumsal değerler olarak bilinmesi beklenirken, ne yazık ki yıllar sonra radikal düşünceler, şiddet, terör eylemleri ülkenin her yerinde vatandaşlarımızın hayatlarına mal oluyor" dediler.

Afganistan halkının artık tabut kaldırmaya gücünün kalmadığını dile getiren Afganlılar, "Vatandaşlarımızın acısı bizim ortak acımızdır. Zabul ilinde 31 kişinin terör örgütleri tarafından rehin alınmaları ve alınan rehinelerden biri 9 yaşında bir kız çocuğu, iki kadın, dördü erkek, yedi kişinin feci bir şekilde başları kesilerek terör öğütleri İŞİD ve Taliban tarafından şehit edilmesi, bu ülkenin barış ve huzur içinde yaşamasını isteyen herkesi derinden üzmüştür" diye konuştular.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.