Erzurum Haber Girişi : 31 Ekim 2016 13:56

Erzurum'da yüksek kesimlerde kar yağışı

Erzurum'da yüksek kesimlerde kar yağışı
Erzurum'da yüksek kesimlere kar yağdı. Dağların zirve noktaları beyaz örtüyle kaplanmaya başlarken Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün kar yağışı ve yağmurun etkili olması bekleniyor.
Erzurumajuans-Erzurum'da yüksek kesimlere kar yağdı. Dağların zirve noktaları beyaz örtüyle kaplanmaya başlarken Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün kar yağışı ve yağmurun etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasına karşı uyardı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın akşam saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ili ve çevrelerinde yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde, gece saatlerinden itibaren Ağrı ve çevresinde yağışın kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın orta kuvvette esmesi öngörülen bölgede, hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 1, Ardahan'da 0, Erzurum'da 4, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 7 derece ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da 7, Erzurum ve Kars'ta 10, Ağrı'da 12, Iğdır ve Erzincan'da 15, Tunceli'de 16 derece olması bekleniyor.

"Erzurum'da yüksek kesimlerde kar yağışı"

Erzurum'da yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Palandöken Dağı'nın zirve noktasında bulunan Ejder Tepesi beyaz örtüye büründü. Erzurum'dan Tekman'a dağ yolundan gidilen güzergahta bulunan mezralarda zemini kar kapatırken tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar büyükbaş hayvanlarını meralardan ahırlara götürmeye başladı.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışının etkili olacağını belirterek, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısı şöyle: 

Meteoroloji, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasına karşı uyardı 

"Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların; bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, yarın Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir. Çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.