Erzurum Haber Girişi : 13 Haziran 2016 16:24

Erzurum'da yüzde 80 hibeli damızlık boğa ve koç dağıtımı

Erzurum'da yüzde 80 hibeli damızlık boğa ve koç dağıtımı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce çiftçilere yönelik yüzde 80 hibeli damızlık ve boğa dağıtımı programı sürdürülüyor.
Erzurumajans-Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce çiftçilere yönelik yüzde 80 hibeli damızlık ve boğa dağıtımı programı sürdürülüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca KOP, DAP, GAP ve DOKAP kapsamındaki illerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi Projelerinde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çalışmaları kapsamında yüzde 80 hibeli damızlık boğa ve koç dağıtımları devam ediyor. Bu kapsamda Erzurum'da 2 bin 239 baş boğa, 260 baş koç alımı başvurusu bakanlıkça onaylandı. Bu proje kapsamında bugüne kadar Erzurum'da toplam 726 baş boğa ve 231 baş koç hak sahiplerine dağıtıldı.

Bölgede besiciliğin geliştirilmesi ve karkas veriminin artırılması için uygulamaya konulan proje kapsamında etçi ırkların yaygınlaştırılması için erkek damızlık materyal temini ve çiftçilere dağıtımı sağlanmakta.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, "Proje kapsamında, 50 baş Montofon ırkı erkek damızlık materyalin daha hak sahibi işletmelere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Damızlık erkek materyaller ile verimlilik artırılarak Erzurum büyükbaş hayvancılığının gelişmesinde önemli katkılar sağlanacaktır. Ayrıca, bu damızlık boğaların kullanılması ile elde edilecek buzağılar için ilave destekleme ödemeleri de yapılacaktır. Başvuruda bulunan ve projesi kabul edilen diğer yetiştiricilerimize, yeni boğalar temin edildikçe dağıtımına devam edilecektir. Bu boğaları mutlaka sigortalatın. Hatta diğer hayvanlarınız ve ekili ürünlerinizin de TARSİM kapsamında sigortalatılması halinde %50 Devlet desteği sağlanmaktadır. Damızlık boğaların ilimiz ve çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından damızlık boğalar, çekilen kura ile yetiştiricilere teslim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.