Erzurum Haber Girişi : 12 Eylül 2015 21:47

Erzurum'dan Ankara'ya giden terörist otobüste yakalandı

Erzurum'dan Ankara'ya giden terörist otobüste yakalandı
Genelkurmay Başkanlığı, Erzurum'dan Ankara'ya giden yolcu otobüsünde yapılan arama sonucunda PKK'lı bir teröristin yakalandığını açıkladı.
Erzurumajans-Genelkurmay Başkanlığı, Erzurum'dan Ankara'ya giden yolcu otobüsünde yapılan arama sonucunda PKK'lı bir teröristin yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Erzincan'ın Tercan ilçesinde, yol emniyet ve kontrol devriyesi görevindeki Jandarma unsurları tarafından, Erzurum'dan Ankara'ya giden yolcu otobüsünde yapılan arama sonucunda bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin yakalandığı bildirildi.

"SİLVAN'DA ÜÇ SIĞINAK İMHA EDİLDİ"

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapılan operasyonda, tespit edilen 3 adet sığınakta; 350 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 500 adet tabanca fişeği, 100 kilogram amonyum nitrat, beş adet 12 kilogramlık tüp, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

"VERİCİ VE BAZ İSTASYONUNA YERLEŞTİRİLEN BOMBA İMHA EDİLDİ"

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yapılan operasyonda; çeşitli çap ve büyüklükte mühimmat ve malzeme ele geçirildiği, Muş'un Varto ilçesi Taşdibek Susuzyayla Tepe mevkiinde bulunan GSM baz istasyonu ve TRT vericisine, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneği, İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından tespit edilerek yerinde imha edildiğin altı çizildi.

"ÜÇ ŞAHIS YAKALANDI"


Bitlis'in Güroymak ilçesi Kekliktepe köyünde, "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık" ettiği şüphesi ile üç şahıs yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Ağrı Dağı güneyi bölgesinde yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 1 adet Biksi makineli tüfek, 2 adet büyük telsiz, 1 adet telsiz dinleme cihazı, 1 adet gece görüş cihazı, 1 adet kamera, 1 adet databank, 2 adet akü, bir adet tüp, 5 adet uyku tulumu, 1 adet çadır, 1 adet sırt çantası, bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çok sayıda doküman ele geçirildiği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.