Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Aralık 2012 20:40

Erzurumajans'ın yolu mapusa düştü!..

Erzurumajans'ın yolu mapusa düştü!..
Erzurum’da cezaevinde tutuklu bulunan mahkumlara yönelik moral gecesi düzenlendi.
Erzurumajans-Yayın Yönetmenimiz Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum E Tipi Cezaevi’nde hükümlüler için “2013 Moral Gecesi”  gecesi düzenlendi. Gecede, Gençlik Tiyatrosu oyuncuları ve mahalli sanatçılar mahkumlar için sahne aldı.  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, yaptığı konuşmada, “ Hedefimiz, cezaevlerinde devletin şefkatine teslim olan her bir vatandaşımızı toplumu kazandırmak. Cezaevleri aynı zamanda  birer eğitim evidir.” dedi.

Demir parmaklıklar arkasındaki 'umut gecesine' Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hâkim Ünal Bingül,  4. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Haşim Kızıltaş, Cezaevi Savcısı Mevlüt Yalçın, Cumhuriyet Savcıları  Sedat Bayrak, Mustafa Kemal Argın, Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Zeynel Uludüz, CezaeviKomutanı Yüzbaşı Altan Kayabaşı,  hâkim, savcı, ceza infaz kurum müdürleri,  infaz koruma memurları ile  birlikte tuklu ve hükümlüler katıldı.

YEREL SANATÇILAR RENK KATTI…


Sunuculuğunu  Zinnur Tiryaki’nin yaptığı etkinlikte sanatçılar Hüsamettin Ceylan , Erzururmlu Gökhan, Hakan Murat Çukur ve  Birol Kara’nın seslendirdiği birbirinden güzel türküler  ile hükümlüler kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman ise doyası eğlendı. Gecede  tutuklu ve hükümlüler arasında yapılan ‘ses yarışması’  ise büyük alkış topladı. İlk üç dereceye giren hükümlü Oktay Koç, Ümit Bayram ve Hasan Demir’e  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, birer gömlek ve çiçek hediye etti..

BAŞSAVCI  APAÇIK, “CEZAEVLERİ ARTIK BİRER EĞİTİM  EVİ”

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık,  ise tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması için yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 Apaçık,  cezaevlerinin artık insanların eğitildiği ve sanat sahibi olduğu yerler haline geldiğini belirterek şöyle konuştu:

 “Tutuklu ve hükümlülerimizin büyük çoğunluğu cezaevinden bir meslek sahibi olarak çıkıyor. Hükümlünün topluma yeniden kazandırılması süreci, kişinin infaz kurumuna girdiği andan itibaren başlar, ancak  infaz kurumundan çıktığı anda sona ermez. Salıverilen eski hükümlünün, özellikle uzun süre infaz kurumunda kaldıktan sonra, özgür yaşamda kendi ayakları üzerinde durabilmesi, kısa bir süre içerisinde yeniden suç işleyerek infaz kurumuna dönmemesi ve hukuka saygılı bir vatandaş olarak yaşamını sürdürebilmesi için, mutlaka yardıma ihtiyacı vardır. Meslek edindirme kurslarımız 2013 yılında da devam edecek. Cezaevinde bulunan tüm tutuklu ve hükümlülerimiz, açılacak meslek edindirme kurslarına mutlaka katılsınlar. Bu uygulama ile mahkûmların yalnızlık duygusunu azaltılması, ailenin bütünlüğünün sağlanması, ruhsal rahatsızlıkların önlenmesi amaçlanmaktadır. Böyleci her bir mahkûmun tahliye sonrasında topluma yeniden kazandırılması yönünde mücadele sarf ediyoruz. Bu çalışmalarda cezaevleri artık eğitim merkezi olmuştur ve  olmaya devam edecek."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.