Ekonomi Haber Girişi : 24 Temmuz 2013 13:34

Erzurum'da 3 yılda 5 patent tescil edildi

Erzurum'da 3 yılda 5 patent tescil edildi
Erzurum'dan bu yılın altı ayında 7 patent, 1 faydalı model, dosya ve tasarım olmak üzere 15 endüstriyel tasarım başvurusu yapıldığı bildirildi.
Erzurumajans-Erzurum'dan bu yılın altı ayında 7 patent, 1 faydalı model, dosya ve tasarım olmak üzere 15 endüstriyel tasarım başvurusu yapıldığı bildirildi. 6 ayda 9 endüstriyel tasarım tescil edilirken, patent ve faydalı modelde tescil gerçekleşmedi.

BAŞVURU VE TESCİL

Erzurum'da 2010 ve 2011 yılında 1, 2012 yılında ise 4 patent tescil edildi. Bu yılın Haziran ayına kadar geçen dönemde ise patentte tescil gerçekleşmedi. Dönemde Doğu Anadolu Bölgesinden 34 patent başvurusu yapıldı. En fazla patent başvurusunun kaydedildiği il 12 başvuru ile Elazığ oldu. Bu ili 8 başvuru ile Malatya, 7 başvuru ile Erzurum, 4 başvuru ile Van, birer başvuru ile Bitlis, Erzincan ve Tunceli izledi. Erzurum'dan gerçekleştirilen başvuru sayısı bölge toplamında yüzde 20'lik oran gösterdi.

FAYDALI MODEL

Bu yılın Ocak-Haziran ayları sürecinde Erzurum'dan bir, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 11 faydalı model başvurusu kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinde faydalı model başvuru sayısının en yüksek olarak belirlendiği iller 3'er müracaatla Elazığ ve Malatya olurken, Erzurum, Bingöl, Hakkari, Muş ve Van'dan ise bir başvuru yapıldı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.