Bölge Haber Girişi : 30 Mart 2010 00:00

Erzurum'da ağaca saygılı belediyecilik!

Erzurum'da ağaca saygılı belediyecilik!
Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde yol genişletme çalışması başlattı. Semtte genişletilecek yol üzerinde kalan ağaçlar usulüne uygun olarak köküyle birlikte alarak uygun yerlere dikiyor.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde yol genişletme çalışması başlattı. Semtte genişletilecek yol üzerinde kalan ağaçlar usulüne uygun olarak köküyle birlikte alarak uygun yerlere dikiyor. Belediyenin çevreye duyarlı bu hareketi de taktir topluyor.
Yakutiye Belediyesinin çevreye duyarlı Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışma yapılan alanlar üzerinde kalan ağaçları yok etmek yerine, köküyle birlikte çıkarttırıp uygun bölgelere diktiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine bu doğrultuda talimat veren Başkan Ali Korkut, çevrenin ve yeşilin şehir için çok önemli olduğunun altını çiziyor. Korkut, “Erzurum yeşil açısından yoksun illerimizin başında geliyor. Biz belediye olarak yeşil alanların miktarını artırma çabası içerisindeyiz. Bu nedenle her semte hatta mümkün olabilir ise uygun yer bulunması durumunda her sokağa cep şeklinde de olsa yeşil alanlar yapmayı planlıyoruz. Belediyenin yol genişletme, yeni yol açılması şeklinde yaptığı çalışmalarda zaman zaman çalışma alanında ağaç olabiliyor. Ekiplerimize talimat verdim, kesinlikle bu ağaçlar kesilmeyecek ve değerlendirilecek. Böylece hem çalışmamızı yapmış olacağız, aynı zamanda ağaçlarda korunmuş olacak” dedi.
Belediye’nin Şükrüpaşa semtinde başlattığı yol genişletme çalışması sırasında yol üzerinde kalan ağaçlar yerinden köküyle alınarak Hasanibasri mahallesine dikildi. Büyük bir özenle gerçekleştirilen çalışma sonucunda çam ağaçları başka bir alanı süslerken, yeşil adına da çevreci bir uygulama Erzurum’da hayata geçmiş oldu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.