Bölge Haber Girişi : 20 Ağustos 2011 02:25

Erzurum'da BESYO sınavları başladı!..

Erzurum'da BESYO sınavları başladı!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne (AÜ) bağlı Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümüne girebilmek için bugün başlayan özel yetenek sınavında öğrenciler ter döktü.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne (AÜ) bağlı Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümüne girebilmek için bugün başlayan özel yetenek sınavında öğrenciler ter döktü.

Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Beden Eğitimi, Antrenörlük ve Spor Öğreticisi bölümüne alınacak öğrenci seçmeleri sınavı bugün başladı. Üniversitenin kapalı spor salonu ve çim sahasında yapılan sınavın ilk bölümünde adayların elemesi yapıldı. Sınav öncesinde isimlerini gözetmen heyetine yazdıran adaylar, ısınma hareketleri yaparak kendilerini sınava hazırladılar. 877 öğrencinin başvurduğu sınavların kız ve erkek grubu olmak 24 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Sınavlar sonrasında BESYO'ya ve fakültelere olmak üzere toplam 320 öğrencinin alınacağı belirtildi.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü ve Özel Yetenek Sınavı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sait Keleş, sınavlarda en hassas ve objektif değerlendirmeyi yaptıklarını bildirdi.

Sınavda, insan etkisine imkan vermeyen, elektronik sistemlerle ölçümler yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Keleş, “Zaman ve sayısal değerlere dayalı değerlendirme sistemleri tercih edilmiştir. Kişisel değerlendirme hatalarını tümüyle ortadan kaldıracak, hak edene hakkının verileceği şeffaf bir sınavdan geçeceğinden hiçbir kuşku olmasın.”dedi.

Açıklamasında sınava girecek öğrencilere de seslenen Keleş, şunları ifade etti:

“Amacımız, sizleri, ortaya koyabildiğiniz performanslarınıza göre en hassas şekilde en iyiden itibaren sıralamak ve kontenjanlarımızın elverdiği kadar adayı üniversite öğrencisi yapmaktır. Sınavlar, üniversitemiz yöneticilerince yakından izlenmekte ve hiçbir olumsuzluğa meydan vermeden gerçekleşmesi için bütün tedbirler alınmaktadır. Bu konuda herkesin, üzerine düşen görevleri titizlikle yerine getireceğinden emin olmanızı ve kurallara titizlikle uyulması için gereken kolaylık ve anlayışın sizler tarafından da gösterileceğini ümit etmekteyiz. Giriş sınavlarımızda tüm performansınızı ortaya koyarak, sizleri doğru ve hatasız ölçmemize fırsat vereceğinizi umuyor, hem sınavlarınızda hem de yaşamlarınızda başarılar diliyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.