Bölge Haber Girişi : 02 Nisan 2010 00:02

Erzurum'da Birey mizahçıları buluşturdu!..

Erzurum'da Birey mizahçıları buluşturdu!..
Eğitimci- yazar ve cafcaf mizah dergisi yazarlarından Mustafa Nezihi Pesen söyleşide yaptığı konuşmada mizahın eğitimde ihmal edildiğini söyledi.
Erzurum Ajans-Eğitimci- yazar ve cafcaf mizah dergisi yazarlarından Mustafa Nezihi Pesen söyleşide yaptığı konuşmada mizahın eğitimde ihmal edildiğini söyledi.
Mustafa Nezih Pesen topluma yön veren eğitimcilerin disiplinli ve ciddi olmak adına asık suratlı ve gergin olmalarının vermek istedikleri mesajın yerine ulaşmasını engellediğini vurguladı.
 
Mustafa Nezihi Pesen on beş günde bir yayınlanan Mizah Dergisi cafcaf’ın yeni ve özgün bir dergi olacağını belirterek şunları söyledi:
 
"Cafcaf dergisi bir insan yaşarken nelere gülüyorsa, nelerden hoşlanıyorsa; onları merkeze alarak güldürü sanatçısının, karikatüristin, çizerin dikkat kesilen humoruyla okuyucuya gösteriyor. Her ne kadar disiplin ve mizah birbiriyle çelişen iki insani edimse de mizah dergiciliği bir ekolün, aynı  amaçla bir araya gelmiş kişilerin gayretleri sonucunda okuyucuyla buluşabilir.  Cafcaf’ın amacı bir kahkaha tufanı oluşturmak değildir. En azından birinci amacı bu değildir. Cafcaf yaşadığı ülke insanına gülen bir ayna olmak hedefinde. Çıktığı 34. sayısıyla  bunu başarma azminde olduğunu gösterdi. " 
 
Birey Kitabevi’nde bir araya gelen kitap dostlarının konuşmacıyı dinlerken ara ara espiriler yaparak gülmeleri söyleşinin keyifli geçmesine neden oldu. Cafcaf dergisi gönüllüleri hafta sonunu Erzurum'da geçiren sağlık bakanı Recep Akdağ'a dergi hediye etmeyi ihmal etmediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.