Spor Haber Girişi : 05 Ocak 2012 10:45

Erzurum'da büyük yarış

Erzurum'da büyük yarış
Erzurum Kış Sporları merkezi olma yolundaki çabasını sürdürürken Kayak Federasyonu’ndan sevindirici bir haber geldi.
Erzurum Ajans-Erzurum Kış Sporları merkezi olma yolundaki çabasını sürdürürken Kayak Federasyonu’ndan sevindirici bir haber geldi.

Kayak Federasyonu 2011 Kış Oyunları’ndan daha kapsamlı ve daha büyük bir organizasyona imza attı. Nordinç Kombine dalında Kıta Kupası kayakta atlama ve kayaklı koşu yarışları Erzurum’da yapılacak. Kayakla atlama Atlama Kulelerinde, kayakla koşu ise Konaklı Kayak Merkezinde gerçekleştirilecek.
Edinilen bilgiye göre, Nordic Kombine dalında Kıta kupası yarışları 7-8 Ocak tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek. 13 ülke den 53 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan yarışlara Şubat ayın da devam edilecek.

Federasyon yetkilileri yaptıkları açıklamada, Nordiç Kombina yarışlarının Erzurum’da yapılacağını söylediler. Organizenin büyük olduğuna dikkati çeken yetkililer, ‘Bu yarışmalar 2011 Kış Oyunlarından daha geniş ve daha kapsamlıdır’ dediler.
Yarışmalara Erzurumlunun ilgi göstermesini de isteyen Federasyon yetkilileri, şunları söylediler: “Bu tür yarışmalarda halkın ilgisi çok büyük önem arz ediyor. Yarışmaların birazda devamlılığı kalabalık seyirci kitlesinden geçiyor. Boş koltuklar ilgisizliği temsil ediyor. Bu bir yarışmadır. Bu tür yarışmalara heyecan katmak gerekir. Bu nedenle bütün Erzurumluları yarışmalara bekliyoruz.”

Federasyon yetkilileri FİS in en önemli 5 yarışından biri olan Dünya gençler şampiyonasının ön ayağını da oluşturacağına dikkat çektiler.
Ö
te yandan, Şubat Ayı’nda yapılması düşünülen yarışmalar için şimdiden 42 ülkenin müracaat ettiği bildirildi. Yarışmalara 100’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.