Erzurum Haber Girişi : 03 Kasım 2012 12:00

Erzurum'da değişim başlıyor

Erzurum'da değişim başlıyor
Erzurum şehir merkezine yepyeni bir görünüm kazandıracak olan “Kültür Yolu” projesi kapsamında bir adım daha atıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum şehir merkezine yepyeni bir görünüm kazandıracak olan “Kültür Yolu” projesi kapsamında bir adım daha atıldı. Kalkınma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Yakutiye Belediyesi’nden oluşan taraflar, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde hayata geçirilecek “Kültür Yolu” ve “Üç Kümbetler” projeleri için Ankara’da masaya oturdu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Kültür Yolu” projesi ile Yakutiye Belediyesi’nin “Üç Kümbetler” projesi için taraflar Ankara’da bir araya geldi, protokol imzaladı. Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın katıldığı protokol imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut hazır bulundu. Her iki projenin yürütülmesi süreciyle ilgili olarak görev, yetki ve sorumlulukları belirleyen protokol ve taahhütnamenin imzalanmasının ardından Başkan Küçükler, “Erzurum’da hayati bir projeyi gerçekleştirecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

‘TARİHİ’ PROJE İÇİN PROTOKÖL VE TAAHHÜTNAME İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında “Kültür Yolu” projesini hazırladıklarını anımsatarak, bu projeyle Erzurum Kalesi etrafındaki yapıların kaldırılacağını ve böylece tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılacağını kaydetti. Yakutiye Belediyesi’nin de, (CMDP) kapsamında Üç Kümbetler’in bulunduğu alana yönelik bir proje hazırladığına işaret eden Küçükler, “Her iki projenin uygulanacağı alanların birbiriyle ilgili ve yakın olması dolayısıyla bir koordinasyon ve işbirliğine gerek var. Bu bağlamda protokol imzalandı. Ayrıca projelerin yürütücüleri olarak görev, yetki ve sorumluluklarımıza ilişkin taahhütname imzaladık” diye konuştu.

“KÜLTÜR YOLU” PROJESİNİN BİRİNCİ ETABI İÇİN 61 MİLYON LİRA AYRILDI

Başkan Küçükler, “Kültür Yolu” projesinin 1. Etabı için ayrılan 2012 yılı ödeneğinin 41 milyon, 2013 yılı ödeneğinin ise, 20 milyon lira olduğunun altını çizerek, “Projemizin toplam bütçesi 500 milyon lira. İlk etap için Erzurum’a aktarılacak olan kaynak 61 milyon lira. Birinci etap tamamlandıktan sonra projenin diğer etapları için bütçede öngörülen rakamlar hesaba aktarılacak” şeklinde konuştu.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) aracılığıyla yapılacak 2012 ve 2013 yılı harcamasının toplamda 71 milyon lira olduğunu belirten Küçükler, “Bu harcamanın 61 milyon lirası Kültür Yolu projemizin sadece birinci etabı için olacak. Geriye kalan 10 milyon lira ise, Yakutiye Belediyesi’ne ait Üç Kümbetler projesinin tamamı için olacak” ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Menderes DEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrik ederim Ahmet bey. Sizden sonra gelecek belediye başkanı için çok iyi oyalama taktiği düşünmüşsünüz. Yolsuzuluklarınız araştırılmasın diye gündemi oyalamak için daha neler yapacaksınız, merak ediyorum. İşin ilginç tarafı şu ki; bu kadar yolsuzluğu bilen hükümet,(en başta yerel yönetimlerden sorumlu bakan ve ekibi) nasıl hibe vermeye devam ediyor, anlamıyorum. yoksa pastada ortak bir dilim mi var acaba? Yayınlandığı taktirde bu yazıyı okuyacak yetkililerden ufak bir isteğim var: Belediye başkanının başkan olmadan önceki mal varlığının tespit edilmesini, başkan olduktan sonra bu zamana kadar aldığı maaşların hesaplanmasını ve bu verilere dayanarak şu anki mal varlığının sorgulanmasını istiyorum. Bunun içerisine 1. derece akrabaları ve noterden vekalet aldığı kişilerin de dahil edilmesini istiyorum. 2011 kış oyunları için yapılmış ihaleler, bu dönemlerde satılan araziler, şehir suyunu bozduktan sonra yapılan su fabrikaları, kardeşe özel trilyonluk çiçek ihaleleri vs. daha bilmediğimiz ne varsa hepsinin sorgulanmasını istiyorum. Ufak bir yolsuzluk dahi tespit edilse bunun halkla paylaşılmasını istiyorum. hani bizim şeffaf bir hükümetimiz var ya, o bakımdan diyorum.