Erzurum Haber Girişi : 15 Mart 2012 15:10

Erzurum'da dolandırıcılar yine iş başında

Erzurum'da dolandırıcılar yine iş başında
Erzurum’da zaman zaman üst düzey yöneticilerin isimlerini kullanarak işadamlarını, Sivil Toplum Kuruluşlarını veya kamu kurumlarını arayarak yardım isteyen dolandırıcılar durmak bilmiyorlar.
Erzurum Ajans-Erzurum’da zaman zaman üst düzey yöneticilerin isimlerini kullanarak işadamlarını, Sivil Toplum Kuruluşlarını veya kamu kurumlarını arayarak yardım isteyen dolandırıcılar durmak bilmiyorlar.
Daha önce değişik tarihlerde Vali ve Vali Yardımcılarının isimlerini kullanarak bazı işadamlarını arayan dolandırıcılar, ağına düşürmeye çalıştıkları kişilere hesap numarası vermekten de geri kalmıyorlar. Bu işi meslek haline getiren ve her defasında yakayı ele veren sahtekarlar bu seferde Erzurum’da bazı üst düzey yöneticilerin isimleri ile Kaymakamlıkları aramaya başladılar. Ancak, Kaymakamların dikkatli ve duyarlı davranışları sonucu dolandırıcılık yapıldığı belirlendi.
E
rzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada vatandaşların ve işadamlarının telefonla yapılan bu tür yardım taleplerine itibar etmemeleri istendi. Hiçbir yöneticinin telefon açarak kimseden yardım talep etmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, böyle bir durumla karşılaşılması halinde, arayan kişilerin derhal polise bildirilmesi istendi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.