İlçeler Haber Girişi : 12 Eylül 2012 14:30

Erzurum'da en büyük park kırmacı da yapılıyor

Erzurum'da en büyük park kırmacı da yapılıyor
Yakutiye Belediyesi tarafından Kırmacı mahallesine devasa büyüklükte bir park yapılıyor.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi tarafından Kırmacı mahallesine devasa büyüklükte bir park yapılıyor. İçerisinde, futbol, voleybol ve basketbol için halı saha, oturma grupları, yürüyüş bantları, banklar, oto park alanları ve yeşil alanların bulunacağı park için düğmeye basıldı. Projenin hazırlığında yer alan Korkut, çalışmaları sahada da kontrol ediyor.

Yakutiye Belediyesi, Erzurum’un merkezini yeşil ile çevrelemek için projeler üretiyor. Şehir merkezinde 3 büyük park inşa eden Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 3 yılda irili ufaklı 15 civarında park, 20 dolayında ise oyun alanı inşa etti. Kırmacı mahallesine 25 dönüm büyüklüğünde devasa bir park çalışmasına başlayan Yakutiye Belediyesi, yeni yapılaşmalar ile birlikte Erzurum’u yeşile boyamayı hedefliyor. Kırmacı mahallesine yapılacak park projesini düzenleyen, düzeltmeler yapan Korkut, sahada da incelemeler yaptı. Yeşil ve oyun alanlarının öncelikleri olduğunu belirten Ali Korkut, “Göreve geldiğim gün, Erzurum’da kişi başına yeşil alan oranını yükselteceğimi belirtmiştim. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Yazıcıoğlu, Aşkale Garajı, Gaziler parklarının ardından ilçenin muhtelif bölgelerinde büyüklü küçüklü 15 dolayında park, 20 dolayında oyun alanı yaptık. Tortum yolu üzerinde 35 dönüm büyüklüğünde Park/Mesire alanı, Dumlu girişinde Nafiz Kotan Mesire alanı ile birlikte Kırmacı mahallemize inşa edeceğimiz Park şehrin imajında ciddi değişime yol açacak. Yeşil bir Erzurum imkânsız değil, bunun için gayret ediyoruz” dedi.

Kırmacı mahallesinde inşasına başlanan 25 dönüm büyüklüğündeki parkta incelemeler yapan Ali Korkut, “Kırmacı mahallesine 25 dönüm büyüklüğünde park yapıyoruz. Bir mahalleye böylesine devasa bir düzenleme ilk defa yapılıyor. Ancak burada yapılaşma yeni yapılmış, ortasına böyle güzel bir Park yapmak gerekiyordu. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol için saha, kamelyalar, oturma grupları, yürüyüş bandı, banklar, otu park alanları, yeşil alanların yer alacağı park çevreyi güzelleştirecektir. İnsanımıza böylesine büyük ve görünümü hoş park kazandıracağımız için mutluyum. Bu parklar ile kişi başına düşen yeşil oranını yükselterek dünya ortalamasına ulaştıracağız” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.