Spor Haber Girişi : 25 Kasım 2011 12:42

Erzurum`da en popüler spor buz pateni

Erzurum`da en popüler spor buz pateni
Geceleri hava sıcaklığının eksi 20-25 dereceye kadar düştüğü Erzurum`da buz pateni, en popüler spor dalı haline geldi.
Erzkurum Ajans-Geceleri hava sıcaklığının eksi 20-25 dereceye kadar düştüğü Erzurum`da buz pateni, en popüler spor dalı haline geldi.

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum`da vatandaşlar buz patenine yoğun ilgi gösteriyor. Buzlanan cadde ve sokaklarda yürümenin pratiğini 2011 UNIVERSIADE kapsamında yaptırılan buz pisti salonlarında kayarak tecrübe eden Erzurumlular, neşeli anlar yaşıyorlar. Öte yandan, `Buzda Kaymayı Bilmeyen Kalmasın Projesi` kapsamında öğrencilere yönelik kurs veriliyor. Proje, `Dünya Üniversiteler Kış Oyunları` için Erzurum`da yaptırılan tesislerin boş kalmaması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile
Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) işbirliğiyle hazırlanırken, ilköğretim okullarının ilk üç sınıfındaki öğrenciler buz pateni, buz hokeyi ve kayakla tanıştırılıyor. Projenin ilk aşamasında Erzurum merkezdeki 5 bin öğrenciye patenle kayma eğitimi verilecek. Projenin ikinci aşamasında öğrenci sayısı 23 bine, son aşamasında ise diğer illerin de katılımıyla 55 bine ulaşacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.