Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Mayıs 2013 15:33

Erzurum'da engelli dersi

Erzurum'da engelli dersi
Erzurum'da üniversite öğrencileri, engelli insanların yaşamlarını empati edebilmek için okudukları bölümün müfredatında yer alan engelli dersini tekerlekli sandalyede gördü.
Erzurumajans-Erzurum'da üniversite öğrencileri, engelli insanların yaşamlarını empati edebilmek için okudukları bölümün müfredatında yer alan engelli dersini tekerlekli sandalyede gördü.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri, bir günlüğüne kendilerini engelli insanların yerine koydu. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftasını" unutmayan öğrenciler, engelli dersi kapsamında üniversite yerleşkesinde bulunan spor tesislerinde etkinlik düzenlediler. Öğrenciler, etkinlik kapsamında öğretmenleri nezaretinde kendilerini engelli insanların yerine koyarak bu şekilde spor yaptı.

Tekerlekli sandalye ile basketbol oynayan öğrenciler, "Yaşayan her insan bir engelli adayıdır. Yarın bizlerinde engelli duruma düşmeyeceğimizin garantisi yok. Bunun için bugün engelli insanların yaşantısını empati yapıyoruz" dedi.

BESYO bölümü hocaları da, öğrencilerin engelli dersini gördüklerini ifade ederek aynı zaman da engellilerin yaşamlarını bu şekilde empati edebildiklerini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.