Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2012 11:00

Erzurum'da gelir gider dengesi

Erzurum'da gelir gider dengesi
Erzurum’da gelirin gideri karşılama oranı Türkiye ortalamasının altında kalırken, KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi ortalamasının üstünde çıktı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da gelirin gideri karşılama oranı Türkiye ortalamasının altında kalırken, KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi ortalamasının üstünde çıktı. İl gelirleri iller sıralamasında Erzurum 28’inci sıradan 27’inci sıraya yükseldi.

MALİYE BAKANLIĞI VERİLERİ

Maliye Bakanlığı 2012 eylül dönemi il gelirlerinin gideri karşılama oranlarını açıkladı. Erzurum’da Eylül ayında il gelirinin gideri karşılama oranı yüzde 28,39 olarak kaydedildi. Erzurum Türkiye illeri sıralamasında tahakkuk eden gelirde 27., gelir tahsilatında 31, kamu harcamalarında 14., gelirin gideri karşılama oranı bakımından ise 59’uncu oldu.

ERZURUM’DA GELİR GİDER DENGESİ

Erzurum’da bu yılın dokuz ayında 837 milyon TL olarak tahakkuk eden il gelirinin 498,1 milyon TL’si tahsil edildi. Dokuz aylık dilimde il gideri ise bir milyar 754 milyon TL’ye yükseldi. eylül 2012 ölçütünde Erzurum’un Türkiye payı tahakkuk eden gelirde yüzde 0.22, tahsil edilen gelirde yüzde 0.20, kamu harcamalarında ise yüzde 0.68 olarak hesaplandı.

KUDAKA BÖLGESİ

Maliye Bakanlığı muhasebat Genel Müdürlüğü Eylül ayı verilerine göre Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA Bölgesinde tahakkuk eden 1.09 milyar TL’lik gelirin 654.5 milyon TL’lik bölümü tahsil edildi, bölgenin dokuz aylık gideri ise 2,3 milyar TL olarak hesaplandı. KUDAKA’da gelirin gideri karşılama oranı ise yüzde 24.4 olarak hesaplandı.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 9 ayında 1.7 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 982.7 milyon TL’lik bölümü tahsil edilirken, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illerinin toplam gideri 4.1 milyar TL olarak belirlendi. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 21 olarak belirlendi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın Ocak-Eylül ayları bölümünde 4,3 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 2,3 milyar TL’lik bölümü tahsil edildi. 9 ayda Doğu Anadolu Bölgesi illerinin toplam gideri 11.2 milyar TL’ye ulaştı. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 19.1 olarak kaydedildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.