Erzurum Haber Girişi : 18 Mart 2013 13:08

Erzurum'da İpek yolu mobilya AVM kuruluyor

Erzurum'da İpek yolu mobilya AVM kuruluyor
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği İpek Yolu Mobilya AVM kuruyor.
Erzurumajans-Erzurum Girişimci İşadamları Derneği İpek Yolu Mobilya AVM kuruyor.

Erzurum Girişimci İşadamları derneği bünyesindeki Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Aksu, yaptığı açıklamada, dernek olarak kente mobilya AVM kurmak istediklerini belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aksu, Ekim 2012'de başlatılan Erzurum Mobilyacılar Sitesi Fizibilite Çalışması Projesinin KUDAKA tarafından finanse edildiğini ve kümelenme üzerine bir "Strateji Belgesi" geliştirilmesi suretiyle Türkiye'de ulusal kümelenme politikasının oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Aksu, "Fizibilite çalışmaları kapsamında öncelikle proje çizdirildi, bu bölgedeki ihtiyaç analizi doğrultusunda üretici ve tüketicilere anket yapıldı, 3D Animasyon filmi ile proje canlandırılarak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik" dedi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Komitesi işbirliği ile Sınır ülkeleri, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesine hitap edecek Mobilyacılar sitesinin kurulmasını planladıklarını belirten Aksu, "Türkiye'de örneklerini görüyoruz. İstanbul'da Masko ve Modoko, İzmit'te Mobesko. Şu an inşaatı başlamış temelleri devam eden yine Kayseri'de çok büyük bir Mobilyacılar Çarşısı ve imalatçıların da içinde olduğu dev bir kompleks yapılıyor" diye konuştu.

Aksu, İpek Yolu Mobilya AVM müşterilerin ihtiyacı olan tüm mobilya, beyaz eşya, mutfak, halı, mefruşat, ev tekstili, aydınlatma aksesuarları, ofis mobilyaları ve banyo aksesuarı gruplarının satışını yapan günümüzün modern mağazacılık konseptine uygun Türkiye'nin ve Erzurum ilinin en seçkin markalarını bir araya toplamak için 50 büyük girişimci tarafından kurulmasını planladıklarını belirtti.

Proje içinde 50 mağazanın yanı sıra personel ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı ve neşeli bir alışveriş günü geçireceği restoran, kafeterya, büfe hizmetleri yanı sıra 750 araç kapasiteli açık 800 araç kapasiteli kapalı otoparkın proje kapsamında olduğunu belirtti.

Aksu, proje kapsamında birlik ve beraberliğin sağlanması halinde Atatürk Üniversitesi dahil birçok kurumun destek vermeye hazır olduklarını belirterek Dayanıklı tüketim ve Mobilya komitesi üyelerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.