Erzurum Haber Girişi : 11 Kasım 2011 11:33

Erzurum`da kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Erzurum`da kar yağışı ulaşımı aksatıyor
Erzurum`da, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehirlerarası karayolları ulaşıma kapanırken çok sayıda trafik kazası meydana geldi.
Erzurum Ajans-Erzurum`da, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehirlerarası karayolları ulaşıma kapanırken çok sayıda trafik kazası meydana geldi.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, kar yağışı şehrin kuzey kesimlerinde etkili oldu. Yetkililer, kar yağışının cuma ve cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının da 1-2 derece daha düşeceğini belirtti. Don ve buzlanma olaylarına karşı uyarılarda bulunan yetkililer, vatandaşların olası trafik kazalarına yönelik kent merkezinde toplu taşıma araçlarını kullanmalarını
tavsiye etti.

Erzurum`da, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Aşkale Tercan ilçeleri arasındaki Tepebaşı mevkiinde TIR`ların kayması karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Yolda mahsur kalan sürücülerin yardım istemesi üzerine olay yerine giden karayolları ekipleri, yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı. Çift yönlü kapanan yol yaklaşık üç saat sonra trafiğe açıldı. Aşkale Bölge Trafik İstasyonu ilçe girişinde zincir uygulaması başlattı. Zinciri olmayan arabaların geçişine izin
verilmedi.

Bu arada kar yağışı sonucu Erzurum Çat karayolu, Kayakyolu mevkisi ve Migros kavşağında maddi hasarlı zincirleme trafik kazaları meydana geldi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.