Erzurum Haber Girişi : 14 Kasım 2013 20:00

Erzurum'da Kerbela matemi

Erzurum'da Kerbela matemi
Erzurum'da barınan yaklaşık 800 Afganistanlı aile, Kerbela mateminin 1374. yılı dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Kültür ve Gösteri Merkezi'nde bir araya geldi.
Erzurumajans-Erzurum'da barınan yaklaşık 800 Afganistanlı aile, Kerbela mateminin 1374. yılı dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Kültür ve Gösteri Merkezi'nde bir araya geldi.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) öncülüğünde düzenlenen programda Şii mezhebi olan Afganlı aileler, Kerbela şehitleri için ilahiler ve mersiyeler okuyarak zikir gerçekleştirdi.



Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, "Şehrimizde 800'e yakın bulunan sığınmacılardan bir kısmı Şii oldukları için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte böyle bir etkinlik düzenlendi. Muharrem ayı münasebetiyle yaptığımız programa çık sayıda Afganlı katıldı. Kendi düşünceleri içerisinde mersiyeler söylendi, Kur'an'ı Kerim okundu ve Afganlılar o günü anmak adına göğüslerini döverek zikir yaptılar" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.