Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Kasım 2011 12:14

Erzurum`da kültür ve tarih platformu kuruldu

Erzurum`da kültür ve tarih platformu kuruldu
Yaklaşık bir yıldır internet üzerinden hizmet veren “Eski Erzurum Fotoğrafları Grubu” yöneticileri Erzurum’da bir araya geldi.
Erzurum Ajans-Yaklaşık bir yıldır internet üzerinden hizmet veren “Eski Erzurum Fotoğrafları Grubu” yöneticileri Erzurum’da bir araya geldi. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından Erzurum ile ilgili bilgi, belge ve fotoğraf toplayan grup geçen zaman içerisinde birçok akademisyene ve araştırmacıya da belge temini noktasında yardımcı oldu.

Grup geçtiğimiz aylarda Erzurum’da “Eski Erzurum Fotoğrafları” ve “Seferberlik Yıllarında Erzurum” konulu fotoğraf sergisi açtı. Eldeki bilgi, belge ve fotoğrafların daha disiplinli bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması için İstanbul, İzmir, Ankara ve Lüleburgaz’dan Erzurum’a gelerek toplantı yapan grup üyeleri kısa adı “EKTAP” olan “Erzurum Kültür ve Tarih Araştırmaları Paylaşım Platformu” nu kurdular. Grubun başkanlığına aynı zamanda İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadın Kolları Bakanı Eğitimci Bilge Seval Alakuştekin seçildi.

Site çalışmasını bitirmek üzere olan platform, öncelikle “Erzurum’u Resimleyen Adam” adında bir kitap çıkaracak. Bu kitapla Foto Fuat (Seval) arşivi ilk defa kamuoyuna açılmış olacak. Grubun hedefleri arasında “Resimli Erzurum Ansiklopedisi” adlı bir kitap ve içeriği Erzurum kültür ve tarih araştırmaları olacak üç aylık “Divit Kalem” dergisi çıkarmayı hedeflemekte.

T
üm sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten platform, Erzurum’un tarihi mekânlarını gezerek dünden bugüne değişen tarihi test ettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.