Erzurum Haber Girişi : 28 Mart 2014 10:30

Erzurum'da meteorolojik uyarı

Erzurum'da meteorolojik uyarı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklama ile vatandaşlar kar yağışı ve etkili olması beklenen tipi konusunda uyarıldı.
Erzurumajans-Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklama ile vatandaşlar kar yağışı ve etkili olması beklenen tipi konusunda uyarıldı.

Erzurum Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden itibaren beklenen yağışlı havanın Ağrı, Ardahan, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars genelinde etkili olmasının beklendiği belirtilerek, "Yağmur şeklinde başlayacak yağışların yarın akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı il merkezleri ve bunlara bağlı ilçelerde kar, Erzincan, Iğdır il merkezi ve ilçelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı ve Pazar günü sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi tahmin edilmektedir. Halen orta kuvvette esmekte olan rüzgarın zamanla güneybatı ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (39-61 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir. Yağışla beraber hava sıcaklıklarında 5 ile 8 derecelik düşüşler beklendiğinden buzlanma ve don olayı tahmin edilmektedir" denildi.
Açıklamada ayrıca ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, çatı uçmaları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.