Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2013 18:05

Erzurum'da nefes kesen tatbikat

Erzurum'da nefes kesen tatbikat
Erzurum'da Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği çöken bir evin enkazının altında kalan 6 kişi çıkarıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği çöken bir evin enkazının altında kalan 6 kişi çıkarıldı. Tatbikat adeta gerçeği aratmadı.

Van depreminde yaptıkları çalışmalarla tüm dünyanın takdirini toplayan Erzurum UMKE, afetlere karşı her an hazır olabilmek için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir haftalık eğitime katılan UMKE ekibi, dershanede gördükleri eğitimi yaklaşık düzenlenen tatbikatta pratiğe döktü.
Erzurum'da 6 ilden katılım sağlanarak düzenlenen 1. Bölge UMKE eğitimini tamamlayan 45 sağlık görevlisi, bugün tatbikatta performanslarını sergilediler. Çat yolu üzerinde bulunan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinin eğitim alanında düzenlenen tatbikatta senaryo gereği çöken evin altında kalan 6 kişiden 2 ölü olarak, 4'üde sağ olarak enkaz yığınları altından çıkarıldı.

Gerçeği aratmayan tatbikata katılan UMKE ve AFAD ekipleri yaralıları enkazdan başarıyla çıkardı.

Enkaz altında kalan ölü ve yaralıları başarıyla kurtaran sağlıkçıların tatbikatını izleyen Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, 45 kişiye başarı belgesi verdi.

Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Türkiye'nin yüzde 95'inin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde 5 bin kişilik UMKE ekibi kurulduğunu söyledi. Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt illerinden oluşan bölgede 300'ün üzerinde gönüllü sayısına ulaştıklarını belirten Vançelik, "Bu arkadaşlarımız afetlerde gerekirse enkaz altına girerek yaralı kurtarma becerisine sahipler. Gönüllülük esasına göre eğitimlere katılan arkadaşlarımız sadece deprem değil bölgede meydana gelen birçok afete de giderek kurtarma görevi aldılar" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.