Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2012 12:45

Erzurum'da organize suç örgütü operasyonu

Erzurum'da organize suç örgütü operasyonu
Erzurum’da organize suç örgütü kapsamında özel harekat timleri desteğiyle düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ele geçirildi. Şüpheliler geniş güvenlik tedbirleri altında adliye’ye sevk edildi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da organize suç örgütü kapsamında özel harekat timleri desteğiyle düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ele geçirildi. Şüpheliler geniş güvenlik tedbirleri altında adliye’ye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce CMK. 250 madde ile yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erzurum’da organize suçlar kapsamında planlı soruşturma başlatılarak önceki gün sabah saatlerinde operasyona start verildi. Liderliğini Z.K ve Y.K isimli şahısların yaptığı ve Erzurum’da “Koçaklar Grubu” olarak bilinen silahlı suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; suç örgütünün kendi çıkarlarına ters düşen durumlarda silah kullandıkları, şahısları silah ile yaralama, işyeri kurşunlamaktan çekinmedikleri, örgüte gelir sağlamak amacıyla tefecilik faaliyetleri yaptıkları, senet yağması yaptıkları, müşteki şahısları tehdit ettikleri, senet tahsilatı yaparak çıkar elde ettikleri, il genelinde suça yatkın kişilerin örgüte kazandırılma yollarını aradıkları, örgüte katılmayı kabul etmeyen şahısları sallamalı ve sopalı olarak darp ettikleri, örgütün eğlence sektöründe de tekelleşmeye gitmeye çalıştıkları, sonuç olarak örgütün oluşum ve birlikteliğinin amacının ekonomik çıkar sağlamaya yönelik olduğu anlaşıldı.
Örgütün 12 ayrı asayişe müessir olayı gerçekleştirdiği, bu olayların ise; genel olarak “Tefecilik neticesi borca karşılık tehdit etme, silah ile kasten yaralama, silahla tehdit, nitelikli yağma, haksız çıkar elde etmek amacıyla tefecilik, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı tehdit ve hakaret, kasten yaralama (darp), örgüte çıkar elde etmek amacıyla kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme vb.” suçları olduğu tespit edildi. Yaklaşık 7 ay yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra özel harekat timleri desteğinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; örgüt lideri Z.K. ve Y.K. ile birlikte F.K., İ.K., M.K., Y.K., M.Ç., İ.Ş., F.K., K.B. ve S.D., isimli şüpheliler olmak üzere toplam 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalar sonucunda; İstanbul’da 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 5 adet MKE, 8 adet fişek, Erzurum’da 1 adet 7,65 mm çaplı 7.65 mm ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 6 adet fişek, 66 adet dolu fişek, bu fişeklerin ait olduğu bulundurma ruhsatlı 38 adet tabanca, 1 adet kesici kama, örgütün darp olaylarında kullanıldığı 1 adet sallama tabir edilen bıçak, yaklaşık 1-2 gr içimlik esrar maddesi, 1 adet tapu senedi aslı, 2 adet senet, 1 adet çek ele geçirildi.
Emniyetteki sorguları tamamlanan 11 şüpheli geniş güvenlik tedbirleri altında “ TCK. 220 çıkar amaçlı silahlı organize suç örgütü kurmak” suçundan adliye’ye sevk edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.