Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum`da sahte sertifika operasyonu

Erzurum`da sahte sertifika operasyonu
Erzurum`da Emniyet Müdürlüğü`nce düzenlenen operasyonda Halk eğitim merkezi kurslarına katılmadan 33 branşta 665 sahte sertifika düzenleyen 10 kişi yakalandı.

Erzurum Ajans-Erzurum`da Emniyet Müdürlüğü`nce düzenlenen operasyonda Halk eğitim merkezi kurslarına katılmadan 33 branşta 665 sahte sertifika düzenleyen 10 kişi yakalandı.

 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan "Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" konulu soruşturma kapsamında; Halk Eğitim Merkezi ve sanat okulu tarafından 2008-2010 yılları arasında herhangi bir kurs veya eğitime katılmayan 563 kişiye Arıcılık, Aşçılık, Avcı Eğitimi, Bağlama Öğreticisi, Baklavacılık, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilciliği, Diksiyon

 

Eğitimi, Doğalgaz Ateşçisi, Doğalgaz Tesisatçılığı, Elektrik Tesisatçılığı, Fırınlamacı, Forklift Operatörü, Hamurkar, Hasta ve Yaşlılara Bakım, Havalandırma İklimlendirme, Hızlı Klavye Kullanımı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, İlaçlamacı, İngilizce, Kalorifer Ateşçisi, Kantin İşletmeciliği, Karo Seramik ve Fayans Döşemeciliği, Kaynakçılık, Okul Öncesi Usta Öğretici, Pastacılık Tatlıcılık Şekerlemecilik, Röntgen, Seyahat Acenteliği, Sıhhi Tesisatçı, Simitçi Yetiştirme, Web Tasarım ve Okuma Yazma olmak üzere
33 branşta toplam 665 adet sahte sertifika düzenlendiği tespit edildi.

 

39 ilde yürütülen soruşturma kapsamında adlarına sertifika düzenlendiği tespit edilen 563 kişinin yapılan kimlik ve adres tespiti sonucu 235 kişinin ifadesine başvuruldu.

 

Sahte sertifikaları düzenleyen şüphelilerin 50 TL ile 600 TL arasında değişen para karşılığında usulsüz olarak sahte sertifika verdikleri, toplam 21 bin 800 TL`nin sertifika alanlar tarafından şebekede yer alanlara verildiği belirlendi.

 

Konu ile ilgili olarak organizasyonda yer alan Y.K, T.K, Y.A, M.Ç ve H.K isimli şüphelilerin ikametlerinde ve Sürücü Kursu olmak üzere toplam 6 noktada eş zamanlı arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde çok sayıda laptop Bilgisayar, Harddisk, Dvd, Flash Bellek ve sahte olduğu değerlendirilen 43 adet Halk Eğitim Sertifikası ele geçirildi. Adreslerde Y.K, M.Ç, Y.A, H.K, T.K, İ.O.B. ile Erzurum`da faaliyet gösteren sürücü kursunda Y.K., E.M., A.P. ve A.Ş., isimli şahıslar olmak üzere toplam 10 kişi
yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 10 şüpheli haklarında "Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan adli işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.