Erzurum Haber Girişi : 28 Mart 2014 17:49

Erzurum'da seçim güvenliği toplantısı

Erzurum'da seçim güvenliği toplantısı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi önceli il genelinde bir dizi güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi önceli il genelinde bir dizi güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.

30 Mart 2014 Pazar günü ülke genelinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçiminde vatandaşların huzur ve güven içerisinde oy kullanabilmeleri, Yüksek Seçim Kurulu kararlarının eksiksiz uygulanabilmesi ve seçimlerde il genelinde güvenlik yönünden olumsuzlukların yaşanmaması için Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binamızda tüm birim müdürlerinin katılımı ile "Seçim Güvenliği Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıda öncelikli olarak Yüksek Seçim Kurulunun, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 79. Maddesine uygun olarak alınan ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Umuma Açık Eğlence Yerlerinin Kapalı Olması, İçki ve Silah Taşıma Yasağı" uygulama usul ve esaslarına ilişkin kararlar ele alındığı, bu kararlara ilave olarak il genelinde alınması gerekli emniyet tedbirleri ve seçim güvenliği konuları detaylı olarak değerlendirildiği toplantıyla ilgili yapılan açıklamada, "Seçim günü, ilimizdeki huzur ve güven ortamının devamı ile vatandaşlarımızın sorunsuz şekilde oy kullanabilmeleri için tüm personelimiz eksiksiz olarak görev alacak, ilimiz merkezinde alınacak tedbirlerimize ilave olarak dış ilçelerimize de, alınacak emniyet tedbirleri için ayrıca personel takviyesinde bulunulacaktır.

Oy kullanılacak seçim alanları çevrelerinde güvenlik noktaları oluşturulacak, ayrıca yaya ve motorize devriyelerimiz artırılarak muhtemel olaylara, daha kısa sürede ve etkin şekilde müdahale edilmesi sağlanacaktır.

155 Polis İmdat Hattı'nda hizmet veren personelimiz, sayıca takviye edilerek vatandaşlarımızın ihbar ve şikayetlerinin daha kısa sürede değerlendirilmesi sağlanacaktır.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yüksek Seçim Kurulu kararına göre; Oy verme günü sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar alkollü içki satılması ve İçkili yerlerde her çeşit alkollü içki verilmesi yasak olacaktır. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecektir.

Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacaktır.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olan Polis ve Jandarma Teşkilatı Mensupları dışında ruhsatlı olsa dahi başka kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin (1), (2), (3) ve (5) numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacaktır.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacaktır.
Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacaktır.

Bu kararlar ve ilgili yasalar gereği Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde Seçim Güvenliği Tedbirlerimiz üst düzeyde ve vatandaşlarımızın oy kullanmalarını kolaylaştıracak, huzur ve güven ortamının devamını sağlayacak şekilde alınacaktır.

Emniyet Müdürlüğümüzce alınacak tedbirlere ilave olarak vatandaşlarımızın da Yüksek Seçim Kurulu kararlarına ve diğer mevzuatlarda belirtilen hususlara uygun hareket ederek huzura katkısını bekler, sağlık ve esenlikler dileriz." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.