Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2010 01:42

Erzurum'da Su Faturası Kardeşliği!..

Erzurum'da Su Faturası Kardeşliği!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Başlattığı,'kardeş Aile' Uygulaması ile 100 Kişi, Su Borcunu Ödeyemeyen Fakir Ailelerin Borcunu Ödemeye Başladı.

Erzurum Ajans- Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı,'Kardeş Aile' uygulaması ile 100 kişi, su borcunu ödeyemeyen fakir ailelerin borcunu ödemeye başladı.
Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk defa uygulamaya soktuğu,'Kardeş Aile uygulaması- Su kardeşliği' projesi mevyelerini vermeye başladı. Su faturalarını ödeyemeyen yoksul vatandaşların borcunu yüklenen hayırsever 100 vatandaş, üstlendikleri ailelerin su faturalarını ödemeye başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından Sosyal Riski Azaltma ve Sosyal Yardımlaşma Projesi kapsamında, yoksul ailelerin su faturalarının zengin ailelerce ödenmesi için başlatılan proje Eylül ayında uygulamaya sokulmuştu.

SU KARDEŞLİĞİ DAHA DA YAYGINLAŞACAK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, su kardeşliği projesinin olumlu sonuç vermesinden memnunluk duyduğunu söyledi. Başkan Küçükler, ESKİ'ye su faturalarını ödeyemeyecek kadar yoksul olan ailelerin mahalle muhtarları aracılığıyla tespit edildiğini bu ailelerin de 'Kardeş Aile' olmak isteyen ekonomik durumu iyi olan ailelere iletildiğini ifade etti. 2 ay içerisinde isimlerinin açıklanmasını istemeyen 100 hayırseverin yoksul ailelerin su borçlarını üstlendiğine dikkat çeken Başkan Küçükler,"Sıkıntılar paylaşıldıkça azalıyor. Kardeş Aile Uygulaması- Su Kardeşliği projesine hayırsever vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bu ilgi artarak devam ediyor." dedi.

 
 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.