Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum`da teröre tepki yürüyüşü

Erzurum`da teröre tepki yürüyüşü
Hakkari`nin Çukurca ilçesinde 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberlerinin ardından Erzurum`da teröre tepki için yürüyüş düzenledi.

Erzurum Ajans-Hakkari`nin Çukurca ilçesinde 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberlerinin ardından toplanan yüzlerce Erzurumlu teröre tepki yürüyüşü düzendi.

Yürüyüşte güvenlik güçlerine yönelik saldırıya tepki gösteren vatandaşlar, "Erzurumlu uyuma şehidine sahip çık" sloganları ile yürüdü. Vatandaşlara yoldan geçen araç sürücüleri de destek verdi.

Türk bayrakları ile Havuzbaşı`ndan Çifte Minareli Medrese önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüş sırasında polis provokasyonlara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız da yürüyüşün yapıldığı bölgeye gelerek olayı yakından takip etti. Yürüşüş havuzbaşında Atatürk anıtına asılan bayrakla son buldu.

Yürüyüşe katılan Avni Dinler gözyaşları içinde "Bizim derdimiz anayasa değil bizim derdimiz bu terörün durması, yetkililer buna bir çözüm bulmaları gerek" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet kılıç 01 Ocak 1970 02:00

    bu terörü rahmetli erbakan hoca bitirme noktasına getirmişti. Amerikan çekiç gücünü iktidara geldikleri hafta herkes buna gücün yetmez vs demesine rağmen bir kalemde o bölgeden atmıştı. 28 şubat süreci olmasaydı şimdi orda terör merör olmazdı