Ekonomi Haber Girişi : 01 Mart 2012 14:30

Erzurum'da Türkiye-Gana iş protokolü imzalandı

Erzurum'da Türkiye-Gana iş protokolü imzalandı
Erzurum'da Türkiye ile Gana arasında iki ülkenin bakanlarının katılımıyla Karma Komite toplantısı düzenlenerek ticari iş birliği protokolü imzalandı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Türkiye ile Gana arasında iki ülkenin bakanlarının katılımıyla Karma Komite toplantısı düzenlenerek ticari iş birliği protokolü imzalandı.
Palandöken'de bulunan Xzanado Oteli'nde Türkiye ile Gana arasında düzenlenen Karma Komite Toplantısı'na Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gana Gıda ve Tarım Bakanı Kwesi Ahwoi, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürü Hüsnü Dilemre, Gana Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Genel Müdürü Clement Frank Aryee Niyadoa ve çok sayıda bürokrat katıldı. Toplantıda iki ülke bakanı ticari işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılan girişim ve
çalışmaları anlattı.
Türkiye ile Gana arasında son dönemlerde ticari ilişkilerin çok geliştiğini belirten Bakan Akdağ, "Biz Gana'ya müteahhit göndereceğiz. Bu alanda bizim iş adamlarımız Gana'da çok iş yapabilir. Ayrıca altın ve madencilik alanında Gana'da istifade edebileceğiz" diye konuştu.
Daha sonra iki bakan arasında anlaşma protokolü imzalandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gana Bakanı Kwesi Ahwoi'ye çini işlemeli bir tabak hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.