Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Kasım 2011 17:42

Erzurum`da uluslararası sempozyum

Erzurum`da uluslararası sempozyum
Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen “Bağımsızlığının 20. yılında Azerbaycan-Türkiye İlişkileri uluslararası toplantı 02 – 04 Aral
Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen “Bağımsızlığının 20. yılında Azerbaycan-Türkiye İlişkileri uluslararası toplantı 02 – 04 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek.

Atatürk Üniversitesi Oditoryumu’nda 2 Aralık Cuma günü saat 14:00’te protokol konuşmalarıyla başlayacak olan toplantı, “Alibey Hüseyinzade”, “Elmas Yıldırım” ve “Bahtiyar Vahapzade” başlıkları altındaki üç oturumda yapılacak toplantı, müzakere ve sonuç bildirgesi ile akşam saat: 20:30’da sona erecek. 3 Aralık Cumartesi günü ise, Aziziye Belediyesi ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği tarafından organize edilen “Azerbaycan – Erzurum Şair ve Ozanları Gecesi” Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İKİ ÜLKEDEN MİLLETVEKİLLERİ KATILACAK

02-04 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan - Türkiye İlişkileri’’ Uluslararası Toplantısına, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkan Yrd. Kutluhan Yazıcı, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov, AK Parti Ankara Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Nizami Caferov, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Güner Ahmedova’nın yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda bilim adamı ve akademisyen katılacak.
Azerbaycan tanıtım filminin ardından Bahtiyar Vahapzade Hizmet Ödülleri verileceği toplantıda, Ali Bey Hüseyinzade, Elmas Yıldırım ve Bahtiyar Vahapzade oturumları gerçekleştirilecek.

ALİBEY HÜSEYİNZADE OTURUMU

Başkanlığını Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Aslan’ın yapacağı Ali Bey Hüseyinzade oturumunda: ODTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Ceylan Tokluoğlu, “Toplumsal Hafıza ve Milli Şuur Açısından Türkiye - Azerbaycan İlişkilerinin Önemi”, Azerbaycan Milli Meclisi Strateji Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Hatem Cabbarlı, “Uyumlu Bölgesel Politikanın Stratejik Temelleri: Türkiye - Azerbaycan İlişkileri ve Kafkasya”, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Asker, “Türkiye - Azerbaycan arasında imzalanan ikili anlaşmalar ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği”, Uluslararası İlişkiler (AB) Uzmanı, İşadamı Dr. Rövşen Şahbazov, "Avrupa Birliği ile İlişkileri Bağlamında Azerbaycan ve Türkiye", Kafkasya Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Araz Aslanlı, “Azerbaycan - Türkiye İlişkilerinin Geleceği: Olması Gerekenler, Olabilecekler”, USAK Stratejik Araştırmalar Merkezi Avrasya Uzmanı Hasan Selim Özertem , “Enerji Politikası Bağlamında İkili İlişkiler: Ekonomik ve Stratejik Menfaat” başlıklı bildiriler sunulacak.

ELMAS YILDIRIM OTURUMU

Başkanlığını Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu’nun yapacağı Elmas Yıldırım oturumunda ise, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Nuri Aras, “Azerbaycan-Türkiye Ekonomik İlişkileri ve Kapsamı”, Uluslararası Karadeniz – Hazar Vakfı Türkiye Koordinatörü Dr. Tuğrul Veli, “Türkiye’nin Güney Kafkasya İnisiyatifinin Son Halkası: Azerbaycan ile Stratejik Ortaklık Anlaşması”, Azerbaycan Devlet İdarecilik Akademisi Uzmanı Aygün Asgezade, “Türkiye-Azerbaycan Askeri İlişkileri ve Savunma Sanayideki Gelişmeler”, Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım Muradov, “Türkiye ile Azerbaycan’ı Birbirine Bağlayan Köprü: Nahçıvan”, Azerbayvan Devlet İktisadi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elshad Semedcade, “Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın Azerbaycan-Türkiye İlişkilerine Katkısı” başlıklı bildirilerini sunacak.

BAHTİYAR VAHAPZADE OTURUMU

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Alyılmaz’ın başkanlığını yapacağı son oturumda ise, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Yeşilot, “Azerbaycan-Türkiye İlişkilerinin Sosyal Boyutu”, Azerbaycan Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cavid Aliyev, “Eğitim Alanında, Azerbaycan-Türkiye İlişkileri”, TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gaffarlı, “Azerbaycan-Türkiye İlişkilerinin Kültürel Boyutu”, Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği Başkanı Ekber Goşalı, “Bağımsızlık Sonrası Azerbaycan – Türkiye Edebi İlişkileri”, Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkan Yardımcısı Naile İsmayilova, “Sivil Toplum Kuruluşlarının Türkiye-Azerbaycan İlişkilerine Katkıları” ve Azerbaycan Veteranlar Birliği Başkan Yardımcısı Mübariz Quliyev de, “Türkiye-Azerbaycan İlişkilerinin Pragmatist Boyutu” başlıklı bildirilerini sunacaklar.

AZERBAYCAN VE ERZURUM ŞAİRLERİ BULUŞACAK

Aziziye Belediyesi ile Dünya genç Türk Yazarlar Birliği tarafından organize edilen “Azerbaycan – Erzurum Şair ve Ozanları Gecesi”nde de Azerbaycan ve Erzurumlu şairler, vatandaşlarla buluşacak. 3 Aralık Cumartesi günü saat:18:00’de Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek programa, Ekber Goşalı, İbrahim İlyaslı, Vasif Süleyman, Elbariz Memmedli, Seher Ahmet, Rıdvan Canım, İsmail Bingöl, Yaşar Genç, Ziyad Ceferli ve Seyyad Aydınoğlu katılacak.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ MASAYA YATIRILACAK

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı ve Ekoavrasya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hikmet Eren yaptığı açıklamada uluslararası nitelik taşıyacak olan bu toplantıda, iki kardeş ülke olan Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin masaya yatırılacağını ifade etti. Düzenlenecek konferansın, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Eren, ortak düşüncelere ve eylemlere hizmet edecek etkinliklerin, devamlı olarak düzenlenmesinin önemini de vurguladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.