Bölge Haber Girişi : 10 Şubat 2010 16:37

Erzurum'da Veteriner hekimlerin başarısı!..

Erzurum'da Veteriner hekimlerin başarısı!..
Erzurum'un Narman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğünce 2005 yılından beri yürütülen büyük baş hayvan ıslahı projesi kapsamında çalışmalar devam ederken İlçe merkezinde serbest çalışan Veteriner Hekimlerde ilçe tarım müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara destek

Erzurum'un Narman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğünce 2005 yılından beri yürütülen büyük baş hayvan ıslahı projesi kapsamında çalışmalar devam ederken İlçe merkezinde serbest çalışan Veteriner Hekimlerde ilçe tarım müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara destek oluyorlar.

Veteriner Hekim Hayrullah İnce suni tohumlama ile elde ettiği 3 yaşındaki tosunun göğüs çevresi 2.20 cm boyu 3 metre yükseklik ise 1.65 metre. Montofon cinsi tosun günde 15 kg kesif yem 10 kg da kuru yemle besleniyor.

Hayvan sahibi Veteriner Hekim Hayrullah İnce, "Hayvan ıslahı projesi kapsamında kendi hayvanıma yaptığım suni tohumlama ile elde ettiğim montofon cinsi 3 yaşındaki tosunu hem veteriner hekim olarak hem de bir hayvan yetiştiricisi olarak diğer hayvan yetiştiricilerine örnek olması bakımından montofon cinsi büyükbaş hayvanları besliyorum. Şu andaki kilosu 1 ton olduğu ve piyasa değeri 10 bin TL olan tosunun daha da gelişeceğini düşünüyorum" dedi.

Narman İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehlivan da "İlçe genelinde hayvan ıslahı projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarda şu ana kadar oldukça başarılı olduk. Bu işe serbest veteriner hekim olan arkadaşlarımızın da destek verdiklerini görmek diğer hayvan yetiştiricilerini teşvik etmesi bakımından önemli" diye konuştu.

Pehlivan, Veteriner Hekim Hayrullah İnce ve Erhan Çiftgül'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.